Rolo vrata za potrebe industrijskih objektov

Rolo vrata za potrebe industrijskih objektov

Industrijski objekti so zahtevni, ker za svoje delovanje potrebujejo posebno opremo. Tu so velikega pomena vrata, saj so meja med zunanjimi in notranjimi prostori. Industrijska rolo vrata so velikokrat prava izbira, saj služijo v različne namene. Taka vrata so oblikovana tako, da se popolnoma prilegajo še tako velikim odprtinam, poleg tega pa nudijo dodatno zaščito, ki jih klasična vrata ne bi mogla nuditi. Ne samo, da so industrijska vrata večjih velikosti, kljub temu ne zavzamejo veliko prostora in so zato priljubljena oblika vrat za večja poslopja.

Rolo vrata na različne načine

Pri rolo vratih lahko izbirate večino njenih lastnosti. Najprej se seveda izbere velikost vrat. Tako širina kot višina je pri industrijskih rolo vratih veliko večja, kot pri klasičnih vratih. Ker so taka vrata nameščena na industrijskih ali kmetijskih objektih, je prvi pogoj, da morajo vsa vozila in stroji priti čez vrata. Le tako lahko ustrezno opravljajo svoje delo.

Rolo vrata se v velikih primerih uporabljajo za skladišča. Tam je izjemnega pomena hitro prevažanje materiala iz notranjih prostorov v zunanje in obratno. Ker morda vedno ni idealno, da ostanejo vrata odprta, morajo sistemi za odpiranje in zapiranje vrat brezhibno delovati. To omogočajo posebni sistemi, ki se uporabljajo pri industrijskih vratih in za katere se ve, da mora biti sistem za odpiranje in zapiranje bolj trpežen. Prav tako je izjemnega pomena, da se vrata hitro odpirajo in zapirajo, kar prav tako podpirajo dotični sistemi.

Ker se rolo vrata uporablja za različne industrijske objekte, ki se ukvarjajo z različnimi industrijskimi panogami, bodo pogoji za vrata drugačni. Pri nekaterih bo tako pomembno, da so vrata dobri izolator ali pa da so še posebej varna in zaščitena pred zunanjimi vplivi. Pri nekaterih rolo vratih bo potrebno dodatno vgraditi še vrata za osebe, medtem, ko nekje tega ne bo potrebno. Vsaka industrijska vrata se izdela torej točno po željah stranke.

Na vrh