SVEČE IZ ČEBELJEGA VOSKA ODDAJAJO PRIJETEN VONJ

SVEČE IZ ČEBELJEGA VOSKA ODDAJAJO PRIJETEN VONJ

Vsaka čebela mora obleteti več milijonov cvetov, da bi lahko pridobili le 1 kilogram medu. Vendar pa med ni edini pridelek, ki ga pridobimo s pomočjo čebel. Čebelji vosek je namreč še eden izmed osnovnih čebeljih pridelkov. Čebelji vosek je trda snov rumene barve in prijetnega vonja. Tovrstni vosek proizvajajo mlade čebele v panju s pomočjo osmih parov voskovnih žlez, ki se nahajajo na zadnjem delu njihovega telesa. Čebelji vosek nastane med presnavljanjem medu v maščobnih celicah, saj so maščobne celice povezane z voskovnimi žlezami. Za pridobitev 1 kilograma čebeljega voska pa je potrebnih kar 150.000 čebel, zato velja naravni vosek za drag produkt, saj ga na svetu primanjkuje.

Iz čebeljega voska pa je mogoče pridelati tudi sveče, ki so znane po svojem prijetnem vonju. Tovrstne sveče pa izdeluje podjetje imenovano Medeni zaklad, ki se ponaša s svojimi naravnimi svečami pridelanimi iz 100% čebeljega voska. Sveče iz čebeljega voska so torej narejene iz naravne surovine in so posledično varne za ljudi, živali ter tudi naravo. Prav tako so tovrstne sveče narejene brez dodatkov parafina, nafte, petroleja, posledično torej ne vsebujejo nobenih zdravju škodljivih dodatkov. Sveče iz čebeljega voska pa oddajajo tudi več toplote ter gorijo dlje in bolj čisto.

Poleg naštetih pozitivnih lastnosti so sveče iz čebeljega voska znane še po tem, da oddajajo izjemno prijeten vonj, ki spominja na med in propolis. Slednji pa poleg prijetnega vonja prinaša še funkcijo čiščenja zraka. Te sveče namreč v zrak spuščajo negativne ione, na katere se vežejo toksini in se posledično odstranijo iz zraka. Sveče iz čebeljega voska imajo torej prijeten vonj po medu in propolisu že v osnovi, lahko pa se kupijo sveče, ki imajo dodana eterična olja. Tako boste v ponudbi našli sveče z vonjem sivke, bergamotke, limonske trave, mete, citrusov in drugimi prijetnimi vonjavami.

Na vrh