Tende in markize za vašo teraso

Tende in markize za vašo teraso

Uživanje na soncu je odličen način preživljanja prostega časa, ki nudi sprostitev in prijetno vzdušje – vse dokler ni sonca preveč. Da bi zagotovili sproščenost naročite markize že danes ter tako poskrbite, da bo vaša terasa prostor, kjer boste uživali vi in vaši najbližji.

Zakaj so markize pravi odgovor?

Večina uporabnikov najpogosteje pozna klasične tende. Gre za enostavno plazno, ki je navito okoli nosilne cevi in zagotavlja senčenje terase oziroma izbranega območja. Dobite jih v različnih barvah, najpogosteje pa se uporabniki odločijo kar za klasične tende v beli, srebrni, antracit ali bež barvi. Za vse, ki želijo življenjsko dobo tende podaljšati pa priporočamo izbiro kasetne tende, ki ima celotno konstrukcijo spravljeno v kaseto, ki varuje tendo ter vse njene dele pred zunanjimi vremenskimi pojavi.

markize

Za vse, ki se soočate z omejenim prostorom in nimate strmega naklona ostrešja pa se rešitev skriva v nakupu markize – to je tenda s pregibnim ostrešjem. Te so na voljo v različnih dimenzijah ter nudijo zaščito pred ultravijoličnim sevanjem, pa tudi pred pogledi neželenih oseb. Primerne so za prekrivanje terase, zunanjih bivalnih prostorov, vrtov in balkonov. Vse pogosteje pa jih uporabniki nameščajo tudi kot nadomestek za garažni prostor.

Kako izbrati markizo zase?

Pri izbiri je zagotovo najtežje izbrati obliko same markize – te so na voljo v klasični, polkasetni ali kasetni obliki. Od izbire je seveda odvisna tudi njena cena, pri čemer poleg samega finančnega vložka upoštevajte tudi stroške vzdrževanja ter življenjsko dobo. Slednja je najdaljša pri kasetnih oblikah.

Oblika markiz vpliva na celotno podobo vašega doma – estetski videz markiz lahko lepo dopolni vaš dom. Skrbno izbrani barva in oblika nudita tako estetiko kot funkcionalnost. Uživanje ob kavici je veliko večje, ko niste izpostavljeni neposrednemu soncu, poleg tega pa markiza omogoči zasenečenost rastlin, ki bodo estetiko okolice doma še dopolnile. Preverite ponudbo na trgu in si privoščite najboljše.

Na vrh