Pisarniški stoli – udobje naj bo na prvem mestu

Pisarniški stoli – udobje naj bo na prvem mestu

Pisarna in delovno mesto zavzameta velik del našega dnevnega časa. Dolgotrajno sedenje vpliva na naše počutje pa tudi splošno zdravje. Prav zato so pisarniški stoli ključnega pomena za vsakega delavca podjetja. Pri tem je pomembno, da so to stoli za udobno sedenje tudi v službi.

Pisarniški stoli

Kakšen je pomen udobnega pisarniškega stola na delovnem mestu?

Tisti, ki večino dneva presedite, se ob tem vprašanju zagotovo samo nasmihate. Zavedate se, da lahko kakovosten pisarniški stol izboljša vašo delovno vnemo in prepreči bolečine v vratu, rokah in hrbtenici. Prav tako se zavedate, da neudoben stol vodi v slabše počutje, bolečine, splošne težave z zdravjem, pogosto pa tudi v večjo razdražljivost. Kako ne, če pa se na njem ne počutite dobro.

Zakaj delodajalca spodbuditi k nakupu kakovostnih pisarniških stolov?

Dejstvo je, da je zdravje zaposlenih na prvem mestu. K temu delodajalca v resnici zavezuje tudi zakonodaja, ki pravi, da mora delodajalec poskrbeti za varno delovno okolje in preprečiti vplive delovnega mesta na zdravje delavca. Nenazadnje mora delodajalec redno posodabljati možne poškodbe in okvare, ki se lahko pri delu pojavijo.

Kakovostni pisarniški stoli zagotavljajo večjo udobnost delavca, kar posledično vpliva na povečanje produktivnosti posameznika. Delodajalec torej ne poskrbi le za varno okolje, pač pa si zagotovi delavca, ki bo zadovoljen in bo k rasti podjetja prispeval še več. Ergonomični stoli pomagajo pri omejevanju kroničnih bolečin v hrbtenici, bokih in ugodno vplivajo na pretok krvi v nogah. Zagotovo se vam je kdaj že zgodilo, da vam je noga ob dolgotrajnem sedenju na stolu enostavno zaspala. Dolgotrajno sedenje namreč vpliva na pretok krvi, kar lahko dolgoročno vpliva tudi na pojav krčnih žil. Krčne žile sodijo med resne težave, ne le zaradi estetike, pač pa v resnici vplivajo na zdravje posameznika ter dolgoročno zmanjšujejo kvaliteto njegove življenja.

Udobni in kakovostni stoli torej pomagajo pri izboljšanju telesne drže posameznika, povečajo udobje, zmanjšajo tveganje za težave z vratom oziroma vratnimi vretenci ter v splošnem olajšajo vaše delo. Prav zato predstavljajo najboljšo naložbo v delavca.

Na vrh