Lesena vhodna vrata za toplino in domačnost vašega doma

Lesena vhodna vrata za toplino in domačnost vašega doma

Pri obnovi doma ali pa izgradnji novega je dobro posebno pozornost posvetiti tudi izbiri ustreznih vhodnih vrat. Vhodna vrata namreč pomenijo prvi stik obiskovalca z vašim domom in zato je še toliko bolj pomembno, kakšna so. Poleg tega imajo vhodna vrata tudi več funkcij. Zagotavljati morajo varnost vašega doma, dobro toplotno in zvočno izolacijo, skladati pa se morajo tudi s stilom vašega doma. Če ste človek, ki ljubi klasiko, domačnost in občutek topline, potem boste izbrali lesena vhodna vrata podjetja Pirnar.

 

lesena vhodna vrata

 

Prednosti lesenih vhodnih vrat

 

Lesena vhodna vrata imajo kar nekaj prednosti pred vrati iz sodobnejših materialov, kot sta PVC in aluminij. V preteklosti je bil les material, iz katerega so bila narejena vsa vrata in okna. Les je še danes sinonim za toploto, domačnost in klasiko. Lesena vhodna vrata so zelo dober toplotni in zvočni izolator, kar je tudi njihova prednost pred ostalimi vrstami vrat. Če so bila nekoč lesena vrata masivna in težka, so sodobna lesena vrata tanka, lahka, odlično izdelana, v kombinaciji z ostalimi materiali, predvsem steklom, pa lahko tudi zelo prestižna.

Lesena vhodna vrata so lahko narejena iz smrekovega lesa, ki je najcenejši izmed lesenih materialov, lahko so iz macesna, ki velja za zelo trden in trpežen material, ali pa, najbolj pogosto, iz hrasta. Njihova toplotna izolativnost je zelo dobra, saj se giblje med 1,1 in 1,3 W/m2K. Nudijo tudi dobro zvočno izolacijo. Poleg tega je les naraven material in zato je z vidika ekologije najboljši gradbeni element. Lesena vhodna vrata so ponavadi cenovno ugodnejša od vrat iz umetnih materialov. Slaba stran lesenih vhodnih vrat pa je njihova občutljivost na vremenske razmere in UV-žarke, zato zahtevajo redno vzdrževanje, predvsem barvanje vsakih nekaj let.

 

Ponudba lesenih vhodnih vrat

 

Na trgu danes najdemo vrsto ponudnikov, ki ponujajo kvalitetna in raznolika vhodna vrata. Katerega bomo izbrali, je predvsem odvisno od storitev, ki jih ponujajo poleg prodaje vhodnih vrat in pa seveda od cen njihovih izdelkov. Vendar se je potrebno zavedati, da nizka cena ni vedno najboljša izbira. Predvsem je pomembna kvaliteta in pa seveda želje po skladnosti in privlačnosti doma. Zgodba zase pa je prestiž. Inovativna, sodobna vrata so lahko zelo impozantna in dajejo posebno noto vašemu domu. Med podjetji, ki ponujajo izjemno kvalitetna vhodna vrata, ki so povrhu vsega še sodobna, inovativna, stilsko in tehnično dovršena, so vrata podjetja Pirnar. Pri njih vam vrata izdelajo tudi čisto po vašem okusu in željah, torej unikatna vrata, kakršnih ne bo imel nihče drug.

 

lesena vhodna vrata

 

Lesena vhodna vrata Pirnar

 

Podjetje Pirnar že vrsto let izdeluje vrhunska vhodna vrata, kar dokazujejo tudi mnoga mednarodna priznanja, ki so jih prejeli za svoje izdelke. Ponujajo celo paleto vrhunsko, ročno izdelanih vhodnih vrat, ki imajo odlične lastnosti. Poleg izbire sodobnih materialov posebno pozornost posvečajo tudi izjemnim lastnostim vrat, v smislu zagotavljanja visoke stopnje varnosti, udobja in elegance. Pri njih vam bodo po naročilu izdelali prestižna lesena vhodna vrata iz poljubnega lesa (smreka, macesen, hrast) in jih opremili z vrhunskimi mehanizmi za odpiranje, zagotavljanje varnosti in jih po želji opremili tudi z osvetlitvenimi elementi, tako da bo vhod v vaš dom ponoči zasijal v čarobni svetlobi.

 

Njihova lesena vhodna vrata so lahko različnih izdelav, z raznimi ornamenti, dodatki, odlična pa je tudi kombinacija lesa s steklom. Na voljo imajo različne izvedbe, kombinacije z umetnimi materiali in gladkim, ornamentnim ali brušenim steklom. Vrata so lahko klasična, enojna, s kljuko ali pa dvokrilna, z modernimi mehanizmi odpiranja, z dodatki ob straneh, vgrajeno osvetlitvijo … Ob bogati ponudbi vhodnih vrat, ki jih ponujajo pri podjetju Pirnar, se boste sami težko odločili. Zato vam bodo njihovi strokovno usposobljeni svetovalci pomagali s svojimi bogatimi izkušnjami in skupaj boste zagotovo našli prava lesena vhodna vrata za vaš dom.

Na vrh