Kuhinjski bloki so idealna rešitev za manjše kuhinje

Kuhinjski bloki so idealna rešitev za manjše kuhinje

Po večini je kuhinja precej obremenjen prostor v našem domu, zato je treba pred samo postavitvijo elementov dobro načrtovati vse aspekte; postavitev, barve, vrste ročajev, izbor materialov …

Dober načrt za kuhinjo bomo dosegli s tem, da si natančno zamislimo celotno izvedbo – kaj nam je najbolj pomembno; da ustreza našemu dnevnemu dogajanju v kuhinji, kdo vse jo uporablja, kaj v njej radi počnemo in na kakšen način. Večja kot je kuhinja, več je načrtovanja; to pa ne pomeni, da z načrtovanjem majhne kuhinje ni nobenega dela. Če imamo prostor, v katerega moramo umestiti manjšo kuhinjo, je smiselna postavitev še toliko bolj pomembna, da bomo dani prostor kar najbolje izkoristili. Če vas zanima, kaj vse lahko dobite, da bo vaš dom zasijal v novi podobi, obiščite Dom24.si.kuhinjski bloki

Kuhinjski bloki so kljub manjši izvedbi lahko funkcionalni

Gre za kuhinjske elemente, postavljene v eni vrsti, ki predstavljajo celotno kuhinjo in običajno vključujejo tudi vso potrebno belo tehniko (z doplačilom ali brez). Osnovni elementi oziroma njihova postavitev so vnaprej določeni.

Najpogosteje se kuhinjski bloki montirajo v stanovanja v blokih, saj so zanje tlorisi podobni po celotni Evropi in se lahko tovrstne kuhinje z manjšimi odstopanji prilagodijo večini manjših kuhinjskih prostorov. V trgovinah so na voljo večinoma v kompletni izvedbi (z vključeno belo tehniko), vendar se da manjkajoče elemente tudi dokupiti in/ali nadomestiti.

Blok kuhinje so cenovno najugodnejše v primerjavi z ostalimi vrstami kuhinj in odlična izbira za manjše stanovanje, garsonjero ali apartma. Poleg tega je njihova velika prednost v tem, da je mnogo modelov dobavljivih v zelo kratkem času, saj so že ustrezno sestavljeni iz posameznih funkcionalnih kuhinjskih elementov. Tako lahko novo kuhinjo dobimo praktično takoj – brez da bi čakali več tednov ali mesecev na izdelavo in se ukvarjali z načrtovanjem postavitve. Prodajalce zanimajo le mere prostorov kupcev, kamor bodo kuhinjski bloki umeščeni.

Sestava kuhinjskega bloka

Kuhinjski bloki so sestavljeni iz omaric standardnih mer. Pri vsakem je zagotovo dodan smiselno umeščen štedilnik z napo in ustrezno veliko pomivalno korito. Pod štedilnikom ali v visoki omari je vgrajena pečica. Če je v spodnjem delu dovolj prostora, najdemo poleg predalov in omaric še pomivalni stroj. Ker želimo prostor maksimalno izkoristiti, se običajno hladilnik ne nahaja v postavitvi s kuhinjskimi bloki, temveč jim umestimo na drugo mesto v bližino lesenega dela kuhinje.

Ko se odločamo za nakup, moramo biti pozorni na to, kaj je dejansko vključeno v ceno. Nekateri prodajalci namreč ponujajo celotno kuhinjo za določeno ceno, ki je napisana na vidnem mestu, medtem ko nekateri napišejo samo vrednost lesenega dela, nakup vgradnih električnih aparatov pa je možen z doplačilom.

Tako v trgovini kot na spletu je možen ogled celotnega sestava, a nikar ne pozabimo, da v ceno (skoraj) zagotovo niso všteti:

– osvetlitev

– armatura

– kuhinjska stenska obloga

– sistem za ločevanje odpadkov

– vložek za jedilni pribor in podobno.

Kljub temu, da je potrebno dodatno doplačilo za posamezne dele, z ogledom razstavnega eksponata prepoznamo funkcionalne zmožnosti in morda dobimo nove ideje za dober izkoristek manjše kuhinje.kuhinjski bloki

 

Blok kuhinje po meri

Kljub temu, da bi naj bili kuhinjski bloki že sestavljeni, pa seveda v današnjem času ne gre brez možnosti prilagoditev – če vam osnovni detajli niso všeč, se da izbrati drugačne fronte, delovno ploščo, korpuse, možne so različne delovne višine, montaža na levo ali desno stran, individualna notranja razdelitev, … vse to lahko oblikujete tudi po svojih željah. Če imate veliko specifičnih želja, pa morda raje namesto že določenega kuhinjskega bloka sami kupite ustrezne posamezne elemente, iz katerih so drugače sestavljeni kuhinjski bloki. Ker so mere v večini standardne, izbira ne bo težavna, le izmerite prostor, ki ga imate na voljo in skombinirajte različno dolge elemente glede na vaše potrebe. Pazite, da bo kuhinja urejena tako, da boste imeli pripomočke vedno na razpolago na pravem mestu.

Na vrh