Energijsko varčne hiše Ytong

Energijsko varčne hiše Ytong

Se odločate za nakup hiše, v kateri boste bivali sami ali s svojo družino? V podjetju Xella vam nudimo Ytong energijsko varčne hiše, ki vas bodo očarale že na prvi pogled. Na voljo je veliko že pripravljenih projektov energijsko učinkovitih hiš, ki že čakajo na svojega lastnika. Izbirate lahko med pasivnimi, nizkoenergijskimi ter energijsko varčnimi hišami z  različno kvadraturo ter razporeditvijo prostorov. Gradnja nizkoenergijske hiše se vam obrestuje že zelo kmalu.Energijsko varčne hiše Ytong

Energijsko varčne hiše so, kot pove že njihovo ime, hiše, ki porabijo le malo energije, predvsem, ko gre za ogrevanje. Mednje spadajo hiše, ki zadoščajo vsem kriterijem Pravilnika o učinkoviti rabi energije v stavbah, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje Republike Slovenije. Medtem ko manj izolirani ter nasploh manj učinkoviti starejši stanovanjski objekti, ki jih lahko srečate na vsakem koraku, porabijo od 15 do 20 litrov kurilnega olja na kubični meter letno, imajo varčne hiše Ytong veliko nižjo porabo – 4 ali 5 litrov kurilnega olja na kubični meter letno oz. 40 do 50 kilovatnih ur energije na kubični meter letno.

Ytong

Poleg kakovostnih hiš, ki zadostujejo vsem zakonskim kriterijem, našim strankam nudimo še več storitev. Omogočamo vam pametno rešitev gradnje, saj vam nudimo vodenje skozi vse postopke – od načrtovanja pa do same dostave materiala in končne gradnje. V vsakem trenutku smo vam na voljo za nasvet ali informacijo, popolnoma brezplačno.

Ob začetku gradnje vas bo obiskal tudi naš demonstrator gradnje, ki vam bo brezplačno svetoval ter vas opremil z vsem potrebnim znanjem, da bo končni rezultat točno takšen, kot ste ga pričakovali. Naši strokovno usposobljeni delavci in svetovalci vam bodo na voljo z nasveti tekom cele gradnje.

Našo strokovno podporo in pomoč lahko pričakujete vedno, tudi v primeru, da bi vaš projekt naletel na nepričakovane ovire. Gradnja je konec koncev vselej nepredvidljiva, zato je dobro imeti sopotnika, ki se na svoje delo spozna. Na tem mestu lahko rečemo, da svoje delo resnično poznamo – oglejte si tudi naše reference ter se prepričajte na lastne oči.

Katere pogoje izpolnjujejo energijsko varčne hiše?

Ytong varčne hiše svojim uporabnikom nudijo in prinašajo ogromno prednosti ter koristi. Poleg tega, da je v praksi ogromno projektov hiš že pripravljenih za dejansko izgradnjo, lahko po želji izdelate tudi lastni projekt za izgradnjo hiše. Sicer pa Ytong varčne hiše omogočajo hitro gradnjo, enostavno rokovanje, natančno izvedbo ter lastno izbiro ogrevalnega sistema. Ugodno bivalno klimo boste v izbrani energijsko varčni hiši tako dosegali s sodobnim sistemom ogrevanja bodisi na plin, kamin, talno gretje ipd. Po predpisih Pravilnika o učinkoviti rabi energije v stavbah morajo tovrstne hiše vsaj 25% svoje ogrevalne energije pridobiti iz alternativnih virov, zato boste na ta način še dodatno prispevali k varovanju okolja. Optimalno izbiro v ta namen običajno predstavljajo sončni kolektorji ali toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode, s katero boste lahko skozi celotno leto izkoriščali naravne vire toplote.

Zakaj se odločiti za energijsko varčnost?

Nakup energijsko varčne hiše vam bo nedvomno prihranil veliko denarja, tako kratkoročno kot dolgoročno. Privarčevali boste denar pri sami izgradnji, pa tudi pri stroških ogrevanja in hlajenja prostorov ter sanitarne vode. Postali boste bolj samozadostni ter manj odvisni od drugih, predvsem korporacij, ki trgujejo z energijo ter neprestano dvigajo cene goriva. Ne nazadnje od tega ne boste imeli koristi samo vi, temveč celotno gospodarstvo. Individualna izbira za energijsko varčnost pomaga podjetjem ter državi prihraniti v še večji meri.

Seveda ne gre pozabiti dejstva, da je energijska učinkovitost prijazna do okolja. Zakaj bi porabljali več energije, kot je potrebujemo? Zakaj bi v okolje izpuščali ogromne količine emisij, če vemo, da bo to slabo vplivalo tako na naše zdravje kot zdravje naših otrok? Izognite se onesnaževanju okolja z nakupom energijsko varčne hiše.

Energijsko varčne hiše so udobne za bivanje ter izboljšujejo kakovost življenja. Odlična izolativnost objekta bo poskrbela, da bo bivalna temperatura skozi vso leto stalna, sistem ogrevanja kar najbolj enostaven za uporabo, hkrati pa kakovosten ter izredno vzdržljiv.

Na vrh