delitev premoženja ob ločitvi je lahko delikatna zadeva

delitev premoženja ob ločitvi je lahko delikatna zadeva

Delitev premoženja ob ločitvi je veliko vprašanje, ko se bližate koncu svojega zakona. Na tej povezavi si preberite, kako poteka delitev premoženja ob ločitvi in zakaj je dobro imeti dobrega in izkušenega pravnika, da vam pri tem pomaga. Ne glede na to, ali se nameravate ločiti sami ali najeti odvetnika, vam lahko razumevanje osnovnih pravnih pravil pomaga pri sprejemanju premišljenih odločitev med postopkom. Ko gre za ločitev in premoženje, se vam morda zdi, da je najpomembnejše vprašanje, kdo kaj dobi ob ločitvi. Seveda je to bistvo na koncu procesa. Toda prvo vprašanje je, ali se lahko z zakoncem dogovorita o razdelitvi premoženja in dolgov, namesto da namesto vas odloča sodnik. To je zato, ker stroški ločitve močno narastejo, ko greste v pravdo.

 delitev premoženja ob ločitvi
Zaenkrat morate vedeti, da se lahko, dokler se vi in vaš zakonec strinjata, odločite za kakršen koli način delitev premoženja ob ločitvi, ne glede na to, kako bi sodnik odločil o zadevi v skladu z zakoni. Kljub temu sodnik morda ne bo odobril vajinega sporazuma, kar je nujen korak pred dokončno ločitvijo, če se zdi delitev nepoštena. Tudi če upate, da se boste izognili sojenju s premoženjsko poravnavo, morate razumeti osnovna pravna pravila delitve premoženja. Ta pravila bodo v ozadju, ko se pogajate s svojim zakoncem, saj bodo vodila sodnikovo odločitev o zadevi, če bo do tega prišlo.
Delitev premoženja ob ločitvi ima pravila pri razvezi zakonske zveze, ki temeljijo na državni zakonodaji. Prvo pravilo delitve premoženja pri razvezi zakonske zveze je, da je vključeno samo zakonsko premoženje. Vi in vaš zakonec bosta imela vsak svojo lastnino. Kako pa veste, katera sredstva so zakonska in katera ločena? Kot splošno pravilo zakonsko premoženje vključuje denar ali drugo premoženje, ki ga je eden od zakoncev zaslužil ali pridobil med zakonsko zvezo razen, če sta oba podpisala pisno pogodbo, na primer predporočno pogodbo, da del ali celotno premoženje obdržita ločeno. Ločena lastnina običajno vključuje premoženje, ki ga je imel zakonec pred poroko, podedovano premoženje ali darila enemu od zakoncev in del nekaterih nagrad za telesne poškodbe. Da bo delitev delitev premoženja ob ločitvi pravično, najemite strokovnjaka.

Na vrh

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/udsigou/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/udsigou/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427