ROKAVICE ZA ENKRATNO UPORABO SO NA VOLJO V VEČ VRSTAH

ROKAVICE ZA ENKRATNO UPORABO SO NA VOLJO V VEČ VRSTAH

Rokavice za enkratno uporabo se uporabljajo v različnih delovnih okoljih, večinoma pa gre tu za področja dela s hrano ter za farmacevtsko in zdravstveno industrijo. Če vas zanima, kjer lahko kupite tovrstne rokavice iz kvalitetnega materiala, se odpravite na priloženo povezavo in si oglejte ponudbo. Osnovna funkcija tovrstnih rokavic je, da ščitijo pred mikroorganizmi, kemikalijami in ostalimi snovmi, ki bi lahko škodovale koži tako na kratek kot na dolgi rok. Kadar se uporabljajo pri delu s hrano pa je njihov namen ravnanje v skladu s higienskimi pogoji torej, da se hrane ne dotika z golimi rokami.

Pogosto se rokavice za enkratno uporabo koristijo v farmacevtski industriji za zaščito rok delavcev. Slednji so namreč v stiku s kemikalijami in mikroorganizmi, ki bi lahko povzročili okužbe, bolezni ali celo smrt. Ravno zato so tovrstne zaščitne rokavice nepogrešljiv del opreme. V farmacevtski industriji se pogosto uporabljajo rokavice za enkratno uporabo iz naravnega kavčuka iz lateksa, vinila in nitrila. Rokavice iz lateksa so najbolj občutljive na kemikalije, rokavice iz vinila pa so najbolj trpežne. Obratno pa so rokavice iz vinila manj prožne od rokavic iz lateksa. V tem primeru je dobra alternativa material imenovan nitril, ki rokavicam zagotavlja boljšo odpornost na kemične snovi kot lateks.

Nitril je torej material, ki je primeren za rokavice za enkratno uporabo, saj je odporen na olja in večino kemikalij. Ta material je odporen celo na močne kisline in baze pri sobni temperaturi, kar je v farmacevtski industriji pomembno. Prav tako so rokavice iz nitrila primerne za uporabo pri delu majhnimi in občutljivimi predmeti, saj nudijo odlično spretnost in pri delu ne ovirajo. Tovrstne rokavice za enkratno uporabo pa ne povzročajo alergij, kot se lahko zgodi pri rokavicah iz lateksa. Slednje pa so tudi manj zaščitene proti predrtju, zato se pogosto uporabljajo rokavice iz nitrila. Podobne rokavice pa se uporabljajo tudi v zdravstveni industriji.

Na vrh

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/udsigou/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/udsigou/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427