Mehurčasta folija – nepogrešljiv del vsakega skladišča

Mehurčasta folija – nepogrešljiv del vsakega skladišča

Mehurčasta folija (https://kammtrade.si/mehurcasta-folija/) je visoko vzdržljiva in nadvse uporabna folija iz iz polietilena nizke gostote. Znotraj folije se nahajajo mehurčki, ki so napolnjeni z zrakom, ki izredno dobro blaži udarce ter ostale mehanske pritiske in tako učinkovito zaščiti tovor med prevažanjem. Primerna je za zaščito najbolj občutljivih izdelkov, kot so steklo in lomljivi predmeti. Iz nje je namreč mogoče izdelati različne oblike zaščitne embalaže, odvisno od potreb podjetja, ki izdelke prevaža – od površinske zaščite do oblikovanja zaščitnih blazin, vrečk in polnjenja praznega pakiranja prostora.

Poleg tega pa je mehurčasto folijo iz polietilena možno večkrat uporabiti, kasneje pa tudi reciklirati, zato sodi med izdelke, ki so prijazni do okolja. Mehurčasta folija je tako primerna za vsa podjetja, ki stavijo na kvaliteto opravljenih storitev in trajnostno poslovanje.

Lastnosti, ki jih združuje mehurčasta folija

Kot smo že omenili, lahko mehurčasto folijo uporabljamo za transport izdelkov različne občutljivosti. To pa omogočajo prav njene odlične lastnosti, med katere z lahkoto štejemo res visoko odpornost na različne obremenitve, fleksibilnost, nizko težo in s tem manjše stroške prevoza, manjše stroške pakiranja … Mehurčasto folijo lahko uporabljamo res preprosto in večkrat, izdelki so z njeno pomočjo dobro zaščiteni tako pred umazanijo kot udarci, praskami in drugimi poškodbami, ki lahko nastanejo. Preprosto jo je shranjevati in primerna je za reciklažo.

Poleg tega pa lahko skladišča ob uporabi mehurčaste folije veliko bolj natančno definirajo stroške. Gre namreč za pakirni material, ki je v naprej izredno natančno določen – glede na potrebe posameznika se namreč izdela folijo, ki je kar najbolj primerna. Najpogosteje se v skladiščih uporablja folija na rolah ter vrečke, formati in rokavi. Prednosti vrečk, ki jih sestavlja mehurčasta folija je predvsem natančno opredeljeni stroški pakiranja, hkrati pa se povečuje produktivnost dela.

Folija z mehurčki je izredno enostavna za uporabo in s svojo vsestranskostjo in kvaliteto bistveno zmanjša porabo drugih embalažnih materialov. Zanesljivo prevažanje tovora pa je eden izmed ključnih korakov pri doseganju uspeha podjetja.

Na vrh