Zakaj je igralna podloga pomembna pri razvoju vašega otroka

Zakaj je igralna podloga pomembna pri razvoju vašega otroka

Igralna podloga je lahko namenjena igranju dojenčka ali otroka. Kvalitetna in udobna igralna podloga je izdelana iz mehke pene, na kateri je lahko otrok in se igra tako, da mu je udobno ter toplo. Podloge so različne in so lahko več namenske ter hkrati didaktične. Izbirate lahko med nekaj velikostmi in vzorci. Najbolj aktualne so tiste podloge, ki so hkrati igrala, kot so različne sestavljanke. Najbolj popularne so abecede in številke, ki jih otrok se lahko sestavlja sam in ugotavlja, katere barve sodijo skupaj in kakšne oblike so številke ali črke.

igralna podloga
Kakovostna igralna podloga za dojenčke je nekoliko manjša in je v več primerih opremljena z igrali na drogovih, da se otrok zamoti s temi igračami in razvija motoriko, razpoznavanje barv, zaznavo in čute. To je za otroka res pomembno, da se razvije njegov živčni sistem, kar mu nudi didaktična igralna podloga, zato med številnimi podlogami na internetu izberite tisto, ki vam najbolj ustreza in menite, da bo otroku tudi najbolj koristila.
Ortopedska senzorična igralna podloga je namenjen krepitvi mišic in kit ter ravnotežja in drugih senzoričnih funkcij pri otroku. Različne površine so narejene tako, da otrok po njih hodi bos in si tako razvija vse čute in kite ter živčevje. Otroci sami po sebi zelo radi hodijo bosi zato na taki podlogi res uživajo.
Podloge so lahko tudi interaktivne, kar pomeni, da se odzivajo na otrokovo igro in dejavnost. Otrok lahko na tej podlogi leži na hrbtu, trebuhu ali pa se plazi in valja ter tako doživlja različne senzorične izkušnje na podlogi, ki razvija njegova čutila in s tem glavno živčevje. Vse te podloge tudi zmanjšajo možnost ploskih nog ter okvar pri razvoju otroka. Hitro bo shodil in se postavil na obe nogi, kot mora človek biti. Zato bo kasneje v življenju bolj zdrav in uspešen. Nudite mu le najboljše, saj si zasluži.
Podloge za učenje in senzoriko lahko imajo različne podlage, ki se jih otrok dotika in raziskuje. Ti so strukture, žepki, ogledalo, podloga oddaja zvoke in na vse možne načine spodbuja otroka k raziskovanju ter ga zabava. Na taki podlogi mu ne bo dolgčas in vas ne bo ves čas potreboval, seveda pa lahko z njim sodelujete.

Na vrh