Zgodba o vedno aktualni in modni obutvi

Zgodba o vedno aktualni in modni obutvi

Jeseni je na voljo še vedno nekaj sončka, a iz svojih garderobnih omar je treba na plan privleči prve usnjene jakne, plašče, trenčkote in še kaj. V tem letnem času do izraza pridejo zlasti črni, zlati, rumeni, oranžni, rdeči in ne nazadnje še nude barvni odtenki. Ne smejo manjkati niti umetno krzno, živalski in karirasti vzorci, kovinske barve, resice na puloverjih in ne nazadnje – gležnarji.

Gležnarji veljajo za daleč najbolj priljubljeno jesensko obutev. V njih se sprehajamo tudi v zimskem času, ko so temperature praviloma bistveno nižje kot jeseni. Zadnja leta pa vse več oseb z gležnarji piše zgodbe tudi v poletnem času. TOP obutev za vse letne čase, vse generacija in oba spola! Preverjeno na ulicah in v garderobnih omarah številnih posameznic in posameznikov.

Na gležnarje so prisegali celo stari Perzijci

O zgodovini gležnarjev bi bilo zanimivo pisati, saj je materiala za to kar nekaj. Za Perzijce je bilo značilno, da so se oblačili v hlače in tunike z dolgimi rokavi. Najznačilnejša obutev zanje pa so bili usnjeni gležnarji ali pa škornji s kljukasto oblikovano konico. To se je nosilo že v šestem stoletju pred našim štetjem. Vaša naloga: Izračunajte, koliko najmanj so stari gležnarji.

Na gležnarje prisegajo najmoderneje obute ženske in moški

In gležnarji veliko stoletij kasneje? Danes na gležnarje po vsem svetu prisegajo najmoderneje obute ženske in moški. V gležnarje so neredko obuti tudi otroci.

Mimogrede: ste vedeli, da imajo ženske v povprečju v omari 19 parov čevljev? Zanimivo pa bi bilo raziskati, koliko parov od teh je gležnarjev. Greste staviti, da več kot pet?

TOP nasveti za nošenje najsodobneje in najprivlačneje zasnovanih gležnarjev

A ne glede na to, da gležnarje lahko nosite skozi vse leto in ste v njih lahko vedno videti vrhunsko, je dobro poznati nekaj trikov, kako vse skupaj še pojačati.

Svoj stil boste hitro ojačali tako, če boste ohlapnejše hlače zavihali tik nad gležnarji. Ne bojte se pokazati nekaj centimetrov kože, saj boste videti odlično. Gležnarje nosite s krili z dolžino tik nad koleni. V gležnarje zatlačite oprijete hlače ali kavbojke. Črni gležnarji se preverjeno najbolje podajo k črnim hlačam, pajkicam ali k hlačnim nogavicam. Takšna kombinacija optično podaljša noge.

Česa pa si prav nikoli in nikdar ne smete privoščiti z gležnarji

V gležnarje nikoli in nikdar ne tlačite ohlapnih hlač. Ne nosite gležnarjev s prekratkimi krili. Nad gležnarji ne vihajte oprijetih hlač. Barvitih gležnarjev ne kombinirajte s črnimi hlačnimi nogavicami. Vaše noge ne bodo nič kaj privlačne izgledale.

Sedaj ko vam je jasno, da so gležnarji obutev za vse leto, da so nanjo prisegala že stara ljudstva in so vam prav tako jasne vse zapovedi in prepovedi v povezavi z njimi, pa je čas za nakup novega modela gležnarjev.

Nova, najbolj sveža in najpopolnejša ponudna gležnarjev se nahaja tukaj: https://cityfashion.si/kategorija-izdelka/jesen-zima/gleznarji/.

Na vrh