Zakaj so toplotne črpalke najboljša izbira za eko ogrevanje?

Zakaj so toplotne črpalke najboljša izbira za eko ogrevanje?

Toplotne črpalke so resnično prava ekološka in cenovno najbolj ugodna izbira za vsak dom, saj se praktično lahko povsod montira, samo vprašanje, je, kateri obnovljiv naravni vir energije se bo uporabil. Delajo lahko na s pomočjo izmenjave toplote voda-voda, voda-zrak ali voda-zemlja, kar si poglejte na tej povezavi https://www.prava-klima.si/toplotne-crpalke/. Toplotne črpalke voda-zemlja so najpogostejše v hišah in so tudi najcenejše za ogrevanje ter tudi za montažo. Sama investicija pa se povrne v nekaj letih.

Kakovostne toplotne črpalke so zelo tihe in estetsko lepo oblikovane, tako da jih lahko namestite v vsak prostor pa bodo zgledale lepo in ne bodo motile. V primeru, da delujejo na sistemi voda-zrak da v prostoru ni dovolj zraka in je prostor premajhne, se da enostavno povezati črpalko še s sosednjimi prostori ali pa se oskrbi zunanji dovod zraka. 

Toplotne črpalke so zelo varne, saj imajo narejen sistem ogrevanja in hladilno tekočino ločeno drug od drugega, zato ne more priti do stika. Hkrati so najbolj ekološko ogrevanje, saj uporabijo samo obnovljive bire energije, to pa so zrak, voda in zemlja. Če bolj ekološke pa postanejo, če za elektriko uporabite solarno elektriko, bodisi od dobavitelja solarne energije ali pa da jo sami proizvedete v lastni sončni elektrini. Tako imate brezplačno elektriko ter zelo poceni ogrevanje.

Toplotne črpalke so varčne, saj imajo lasten sistem, ki je samodejen in elektronski, vi samo nastavite, kolik želite imeti ogrevane prostore in sanitarno vodo, za vse ostalo poskrbi sistem, ter izklaplja črpalko, ko se doseže določena temperatura. S tem varčuje na energiji in življenjska doba črpalke se podaljša. 

Dobro je tudi to, da lahko dobite subvencijo in si tako zmanjšate začetno investicijo, ki pa se vam kaj hitro povrne, če primerjate s stroški ogrevanja na fosilna goriva ali elektriko in celo drva ter pelete. To je tudi edini povsem avtomatiziran sistem, ki ga upralvjate preko ekrana na dotik.

Na vrh