Zimske gume

Zimske gume

Zimske guma na našem vozilu so v zimskih razmerah zelo pomembne. Zimske gume se od letnih kar precej razlikujejo saj so prilagojene na zimske razmere, kar pomeni na mraz in sneg, na kar letne gume niso prilagojene. Zimske gume avtomojster so zelo kvalitetne, oglejte si jih in naročite kar preko spleta, tako boste prihranili denar, ki bi ga drugače porabili za prevoz do prodajalca gum. Kakovost zimskih gum je pomembna, saj se lahko zaradi nekakovostnih gum na zasneženi cesti poškodujemo ali celo smrtno ponesrečimo. Zimske gume imajo za razliko od letnih bolj globoke zareze in tako omogočajo večji oprijem vozila na cestišče, saj gre sneg, ki je ne cestišči, po zarezah stran od gume in zato se z letnimi gumami, ki imajo zelo plitve zareze, ki ne omogočajo umik snegu po njih, zelo težko peljemo po snegu. Kupite nove zimske gume kar preko spleta na www.gumecenter.com po zelo ugodnih cenah.

Oznake na pnevmatiki in njihov pomen

Naloga pnevmatik je prenašanje bremena, blaženje udarcev, ki se pojavijo na cesti, prenašanje moči, ko pospešujemo in zaviramo in seveda kar se da dober oprijem na cesti. Vsak kupec pa želi, da se pnevmatike na obrabljajo oziroma se obrabljajo samo v majhni meri, da omogočajo tiho vožnjo brez vibracij in da seveda znižujejo porabo goriva na avtomobilu. Zato mora kupec, če želi dobiti vse našteto, pri nakupu pnevmatike imeti nekaj znanja. Največ nam povedo oznake na pnevmatiki na stranskem robu gume in v kolikor jih znamo brati izvemo o gumi vse kar je pomembno. Za primer vzemimo eno standardno dimenzijo gume in poskušajmo na tem primeru razložiti oznake na pnevmatiki in kaj le te pomenijo.

Oznake na pnevmatiki

Indeks nosilnosti

Indeks nosilnosti predstavlja številsko kodo, ki določa največjo obremenitev pnevmatike, ki jo lahko ta nosi pri hitrosti, ki jo določa indeks hitrosti. Najnižji indeks nosilnosti je 65 in zastopa pnevmatiko, ki jo lahko obremenimo z do 290 kilogrami.

Indeks hitrosti

Ta indeks pa določa hitrost, pri kateri pnevmatika še lahko varno nosi maksimalno obremenitev podano v indeksu nosilnosti. Poznamo naslednje indekse hitrosti.

Indeksi hitrosti

Indeksa hitrosti in nosilnosti, skupaj povesta, da je bila pnevmatika testirana pri največji hitrosti, ki jo določa indeks hitrosti in pri tem obremenjena z maksimalno težo, ki jo določa indeks nosilnosti. V kolikor pa pnevmatike preveč obremenimo kar se tiče teže in hitrosti, pa te ne bodo zagotavljale tolikšne varnosti, kar pa lahko hitro pripelje do težkih nesreč.

Zimske gume vseh proizvajalcev

Zimske gumeVarnost in zaščita sta vedno na prvem mestu, kjerkoli smo, kamorkoli gremo, karkoli delamo, skratka vedno moramo paziti, da smo opremljeni in zaščiteni tako, da se lahko počutimo varno. Vsi vemo, da je zima čas, ko nekako na nas preži največ nevarnosti, saj so zaradi snega in leda ceste lahko zelo spolzke in nevarne, na njih pa skoraj da vsak človek preživi kar veliko časa, saj dandanes brez avtomobila ne moreš priti ravno daleč in je nujno potreben v vsakdanjem življenju. Da se lahko tako z njim varno vozimo po cestah tudi pozimi, ko nam vreme in narava vožnjo otežujeta je pomembna vsa potrebna zaščita, ki je po predpisih predpisana za vsako vozilo posebej. Med vsemi pa so zagotovo najbolj pomembne ravno avtomobilske gume, tako rekoč avtomobilske zimske gume, kakor jih imenujemo, ki omogočajo veliko boljši oprijem na cesto in s tem poskrbijo za varno vožnjo v vseh vremenskih razmerah. Na cestah letno umre veliko preveč ljudi. Seveda se avtomobilske nesreče dogajajo zaradi več različnih vzrokov, vendar so vremenske razmere, razne poledice pozimi, sneg na cesti in podobno eni izmed najpogostejših vzrokov za slednje. Že vožnja po cesti, ki je le mokra zaradi dežja je lahko zelo zahtevna, zato je zimska oprema za vaš avtomobil še toliko bolj pomembna! Zimske gume vseh proizvajalcev vam tako kot že prej omenjeno omogočajo boljši oprijem in težji zdrs s ceste, kar je seveda zelo pomembno pri sami vožnji saj je avto na zaledeneli cesti zelo težko kontrolirati. Zimske gume vseh proizvajalcev so prav tako dosti bolj kvalitetne kot na primer letne gume, saj so prilagojene za dosti hujše terene, ki gume zares obremenijo. Res je, da so menjave gum lahko zelo velik strošek, tako, da je skoraj vsakega človeka vedno znova strah pred dnevom, ko bo moral zamenjati svoje letne gume za zimske ali obratno vendar vseeno si zapomnite, da je varnost še vedno na prvem mestu! Na trgu imate zelo veliko različnih vrst zimskih gum, ki so različne kvalitete. Ni vedno dobro, da kupimo tisti, najcenejši izdelek saj je lahko slednji pomanjkljiv. Zimske gume vseh proizvajalcev so sicer ponavadi bolj kot ne vse kar dosti kvalitetne, a vseeno se pozanimajte pri več različnih ponudnikih. Zimske gume vseh proizvajalcev pa vam bojo kakorkoli, ne glede na izbiro proizvajalca nudile veliko zaščito in varnost pozimi in vam omogočale varno in prijetno vožnjo ne glede na poledice in druge nevarnosti, ki lahko v tem času prežijo na cesti.

Testi zimskih pnevmatik

Zimske gume test Na trgu lahko najdemo veliko različnih vrst pnevmatik, katere nam ponujajo različni proizvajalci po najrazličnejših cenah. Pri tem veljak, da pri nakupu zimskih pnevmatik in podobnih zadev, ki vplivajo na našo varnost in zaščito ne šparamo, saj je kvaliteta vedno na prvem mestu, ko se gre za varnost. Ker pa ne moremo ravno na prvi pogled vedeti kakšne kvalitete so določene gume nam to pove zimske pnevmatike test. Zimske pnevmatike test je uraden test, ki testira tako rekoč vse možne gume, ki so trenutno na trgu in nam poda zanesljive podatke, ki nam povedo kolikšne kvalitete je določen izdelek. Zimske pnevmatike test lahko najdete tako na internetu, lahko pa se o njem pozanimate tudi pri različnih montažerjih in mehanikah ter tudi pri samih prodajalcih gum in drugih podobnih izdelkov. Zimske pnevmatike test vam bo tako mogoče olajšal nakup in priskrbel skrbi, saj boste s pomočjo njega vedeli, da ste kupili prav takšne gume, kot si seveda želite.

Poceni zimske gume

Vsako leto skoraj vsak lastnik že kakšnega jeklenega konjička malo s strahom pogleda na cenik novih zimskih pnevmatik saj te dandanes niso ravno najcenejše. Menjava gum nas vsako leto lahko kar krepko udari po žepu saj tako menjava letnih na zimske kot obratno ni nič kaj preveč poceni a vseeno lahko najdemo tudi poceni zimske gume, katere bodo še vedno dovolj dobre kvalitete, da nam bodo dobro odgovarjale. Poceni zimske gume se lahko dobi med drugim tudi na internetu. Če vam slednji ni tuj, lahko malo pobrskate med več različnimi spletnimi stranmi ki nudijo pnevmatike in tako najdete poceni zimske gume. Seveda pa lahko poceni zimske gume najdete tudi pri nekaterih navadnih prodajalcih, če se le malo bolj pozanimate in pogledate pri več različnih ponudnikih. Dandanes stvari res niso ravno najcenejše vendar še vedno lahko najdemo kvalitetne stvari po nizkih cenah, če se za to le malo potrudimo in bolj pozanimamo. Poceni zimske gume
Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.

Nasveti

Za dolgo življenjsko dobo gume je nujno da je le ta skladiščena pravilno. Ko gume niso v uporabi jih skladiščimo v temnem prostoru pri stalni temperaturi 10-20° C. Ne glede na to ali so gume na platiščih ali ne, jih pospravimo tako, da jih eno na drugo naložimo v stolp, pod spodnjo pa obvezno podložimo leseno podlogo.