Dvoriščna vrata

Zunanja vrata so za vaš dom zelo pomembna, saj varujejo vaš dom pred raznimi škodljivci, povrhu pa dajejo domu lep videz. Zunanja vrata so prva stvar, ki jo vaši obiskovalci opazijo in na podlagi takih opazk si ustvarijo lastno mnenje o vas. Ene od zunanjih vrat, ki pripomorejo oziroma ne pripomorejo, k ustvarjanju dobrega mišljenja o vas so tudi dvoriščna vrata. Dvoriščna vrata skupaj z ograjo tvori v celoti ograjen in zaščiten objekt.

Dvoriščna vrata so lahko izdelana iz različnih materialov, najpogosteje pa se uporablja cinkano ali barvano jeklo, inox ali pa aluminij. Samo polnilo vrat je lahko izdelano iz lesa, plastike, kovanih komponent ali pa iz čisto navadnih pohištvenih cevi.

Dvoriščna vrata

Glede na namen in samo sestavo jih delimo na:

Enokrilna dvoriščna vrata

Ta izvedba vrat se za zapiranje vrat na dvoriščih najdlje uporablja. Vrata se vgrajujejo povsod tam, kjer je prostora za odpiranje vratnega krila dovolj. To predstavlja tudi njihovo slabost, saj porabijo veliko dvoriščnega prostora. Izdelana so iz profilnih cevi ali pa so kovana. 

Dvokrilna dvoriščna vrata

Za razliko od enokrilnih vrat imajo ta dva vratna krila, ki služita za prehod motornih vozil in oseb. Na trgu obstajajo različne izvedbe z avtomatskim odpiranjem obeh kril hkrati ali pa vsakega posebej.

Samonosna drsna dvoriščna vrata

Gre za obliko drsnih vrat, ki ne potrebuje vodila v tleh preko dovozne poti. Taka vrata zagotavljajo delovanje brez kakršnihkoli težav v vseh vremenskih razmerah, potrebujejo pa nekoliko več prostora za dolžino vpetja 1/3 celotnega krila ki se odpira.

Na vodilih drsna dvoriščna vrata

Najmanj dvoriščnega prostora pa porabijo prav na vodilih drsna vrata, ki imajo skozi dovozno pot speljano tirnico, po kateri se krilo vozi. Ker porabijo malo prostora in so primerne tudi za širše prevozne poti se pogosto uporabljajo.

Lesena vhodna vrata

Lesena vhodna vrataVodna vrata imajo več različnih funkcij. Med drugimi skrbijo za napo privatnost, nas branijo pred kakšnimi naravnimi pojavi in poleg tega nas oziroma naše domovanje  branijo še pred raznimi vsiljivci. Kako tako poskrbeti za kvalitetna vhodna vrata, katera bodo kos vsem tem funkcijam in s katerimi bomo zares zadovoljni? Lesena vhodna vrata so ena izmed najboljših možnih vrst vhodnih vrat, ki vam nudijo vso možno zaščito, poleg tega pa vam nudijo tudi lep in dober izgled, nad katerim boste vedno navdušeni. Lesena vhodna vrata so z razlogom najbolj razširjena po vsem svetu, poleg zaščite in zgleda so tudi naravna, res pa je, da jih moramo zaradi tega tudi malo bolj obnavljati in za njih malo bolj skrbeti kot na primer z vhodnimi vrati, ki so grajena s PVC materiala. Lesena vhodna vrata je potrebno na vsake toliko, kar pomeni pa par let, največ dvakrat letno, pobrusiti in ponovno namazati z zaščitnim premazom, da jim tako povrnemo vso zaščito in poskrbimo, da bodo dolgo obstojni. Prednost lesenih vhodnih vrat je tudi v tem, da jih lahko z malo ustvarjalnosti zgolj pobrusimo in zatem  prebarvamo na kakršno koli želeno barvo in tako poskrbimo za nov, unikaten videz, ki bo še bolj popestril naše domovanje.

PVC vhodna vrata

PVC vhodna vrata Poleg lesenih vhodnih vrat poznamo tudi druge najrazličnejše vrste vrat, ki ščitijo naše domovanje pred morebitnimi vsiljivci ter drugimi pojavi. Ena izmed bolj priljubljenih vrst vhodnih vrat te čase so PVC vhodna vrata. Kot vam seveda lahko že samo ime pove so PVC vhodna vrata grajena s trpežnega in nadvse hvaležnega materiala PVC, kateri je izjemno vzdržljiv in s katerim ne bomo nikoli imeli nobenih večjih problemov. Ena izmed najboljših prednosti, katere imajo PVC vhodna vrata je tudi ta, da lahko PVC vhodna vrata za razliko od na primer lesenih vhodnih vrat čistimo kar z navadno krpo in tako poskrbimo, da vedno znova izgledajo kot novi. Seveda je za res dober in lep izgled potrebno, da se vrata grajena s PVC materiala čisti kar se da pogosto s čimer boste zagotovili lep izgled vaših vrat za zelo dolgo časa in bodo tako še po mnogih letih izgledala kot da bi bila nova. PVC vhodna so tudi cenovno dostopna za tako rekoč vsakogar, se pa lahko cene spreminjajo glede na model in vrsto le teh.  Če ste naveličani klasičnih, lesenih vrat in bi tako radi poskusili nekaj novega, nekaj unikatnega poskusite s PVC vhodnimi vrati, s katerimi prav gotovo ne boste razočarani!

Cena vhodnih vrat

Cene vhodnih vrat se spreminjajo predvsem glede na vrsto materiala ter na samo kvaliteto le tega. Na svetovnem trgu, kot tudi na našem lahko najdemo najrazličnejše vrste vhodnih vrat, grajene z najrazličnejših materialov, raznih modelov katere nudijo različni proizvajalci in ponudniki. Tako se lahko za vhodna vrata cenik bolj kot ne pozanimate pri samih proizvajalcih želenih vrat, pri ponudnikih in specializiranih trgovinah, ki nudijo tovrstne izdelke. Prav tako lahko za vhodna vrata cenik pobrskate po internetu, kjer boste lahko s pomočjo raznih forumov in različnih spletnih strani našli ugodnega in dobrega ponudnika ali proizvajalca, ki vam bo priskrbel želena vhodna vrata. Vhodna vrata cenik se lahko med različnimi ponudniki zelo spreminja, zato je dobro da zanj povprašamo pri večih različnih ponudnikih in tako poiščemo najugodnejšo rešitev. Vhodna vrata cenik se seveda lahko spreminja tudi z različnimi popusti, tako, da bodite nanje še posebej pozorni saj lahko z njimi kdaj privarčujete kar nekaj denarja. Vhodna vrata cenik

ALU vhodna vrata

ALU vhodna vrata Med raznimi vrstami vhodnih vrat lahko najdemo tudi eno izmed bolj kot ne novosti na svetovnem trgu, tako imenovana ALU vhodna vrata. Kot vam že samo ime po sebi govori lahko sklepamo, da so ALU vhodna vrata grajena z aluminija, zelo vzdržljive kovine, ki pa je poleg vsega še zelo lahka in nam s tem omogoča še lažjo uporabo naših vhodnih vrat. Vhodna vrata odpiramo kar velikokrat in dobro je, da so ta čim lažja saj si s tem olajšamo morebitne nevšečnosti pri vsakem vstopu in seveda tudi vstopu v naše domovanje. Čeprav so ALU vhodna vrata lahka pa to še zdaleč ne pomeni da so tudi nekvalitetna! ALU vhodna vrata vas bodo prav tako, kot katera koli druga vrsta vrat ščitila pred vsemi naravnimi pojavi, morebitnimi nepridipravi, ki bi poskušali vdreti v vaše domovanje in še marsičem drugim. Poleg izjemne uporabnosti pa imajo vhodna vrata grajena z aluminija tudi poseben in unikaten izgled, kateri bo še toliko bolj poudaril vaše domovanje.
Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.

Kategorije

Ali ste vedeli?

Na vhodna vrata lahko namesto klasičnih ključavnic na ključ, vgradite čitalnik prstnih odtisov, ki predstavlja enostaven sistem odklepanja in zaklepanja stanovanja. S tako ključavnico ne boste nikoli več izgubili ključev, sistem pa je primeren tudi za najmlajše. Vašega prstnega odtisa ne morejo ukrasti, njegova poneverba pa je praktično nemogoča.