Računovodstvo Avantum

Računovodstvo

Da lahko podjetje deluje more nekdo skrbeti za račune in papirje, zato imajo nekatera podjetja računovodstvo. Vsako manjše podjetje za svoje delovaje potrebuje računovodstvo, večja podjetja pa ne potrebujejo zato ker imajo manjši računovodski servis kar zaposlen znotraj sebe. Računovodstvo Avantum je računovodski servis ki po želji prevzame od vašega podjetja računovodstvo, in po želji knjigovodstvo, lahko pa poskrbi tudi za ostale stvari po dogovoru. Predlagamo vam da si pogledate njihovo ponudbo in predstavili vam bodo njihovo ponudbo, in z veseljem svetovali. Tako kot vsak računovodski servis mora delovati po predpisanih pravilih tako deluje tudi Računovodstvo Avantum. Podjetje se mora z računovodskim servisom dogovoriti za kaj mora skrbeti ta računovodski servis v tem podjetju, in to morata napisati v pogodbi in jo podpisati. Če pa vas zanima še več o računovodstvu Avantum pa obiščite povezavo zgoraj, in oni vam bojo na podrobneje predstavili svojo ponudbo, po možnosti sestavili novo ponudbo prav za vaše podjetje.

E-računovodstvo je za obstoj podjetja praktično nujno

E-računovodstvoVsak podjetnik ali podjetje se srečuje s problemom računovodstva. V preteklosti je bilo računovodstvo organizirano tako, da je bilo poslovanje podjetja in njegovo stanje razvidno samo ob ključnih mejnikih. Najpogosteje je bilo to vsake tri mesece ali celo na pol leta in seveda na koncu leta, ko je izdelan zaključni račun. Sodobna tehnologija in najsodobnejša programska orodja pa so računovodstvo privedla na novo raven. Danes je že dobro razvito e-poslovanje, e-bančništvo, sedaj pa se pričenja uveljavljati tudi pojem e-računovodstvo.

E-računovodstvo z uporabo najsodobnejših orodij in ažurnih podatkov, uporabniku nudi sproten vpogled v računovodstvo in v poslovanje podjetja. Prednost takega načina vodenja računov je, da ima podjetnik v kateremkoli trenutku pregled nad poslovanjem podjetja v tistem času, kot se vpogled izvrši. E-računovodstvo podjetniku priskrbi vedno zadnje, sveže informacije, na podlagi katerih se lahko optimalno prilagaja razmeram na trgu. V današnjem času popolne konkurence na trgu je tako prilagajanje za obstoj podjetja ključno, zato se vse več podjetij odloča za e-računovodstvo.

E-računovodstvo podjetniku omogoča enostavno pošiljanje izdanih računov, k računovodji. Ta lahko vse podatke, ki jih je že dobil v elektronski obliki, na enostaven način obdela in naprej v prilagojeni elektronski obliki posreduje v obliki zakonsko določenih poročil, posreduje na DURS in AJPES. Hitrejše delo in poenostavljeno preoblikovanje in strukturiranje podatkov, je povzročilo nižje cene računovodskih storitev, tako da e-računovodstvo in njegova uporaba zmanjša podjetnikove stroške, povezane z vodenjem računov.

Iščete ugodno računovodstvo

V primeru, da iščete računovodski servis, se pozanimajte katere ponudnike računovodskih storitev imate v svoji bližini. Računovodstvo je zagotovo nekaj kar rabi vsako podjetje, ki želi na trgu uspeti. Računovodstvo skrbi za vaše poslovanje z finančnega vidika. V skladu z prihodki in odhodki izdela vaš računovodja bilančni izkaz na podlagi katerega je razvidno ali je vaš način dela in poslovanja pozitivno naravnan ali pa je potrebno narediti kako spremembo.
Računovodstvo, je tisto, ki na podlagi dobljenih podatkov preteklega obdobja zaključi vaše poslovanje z pozitivnim ali negativnim bilančnim stanjem. Računovodstvo se ukvarja z dvema vrstama izkazov:

  • Bilanca stanja,
  • Bilanca uspeha.
Iščete ugodno računovodstvo

Oboje je za poslovanje vašega podjetja ključnega pomena, saj se na podlagi teh izkazov meri vaš uspeh poslovanja.
Računovodstvo vam danes ponuja veliko ponudnikov, ki pa niso dovolj podkovani z spremembami zakonov na tem področju, prav tako pa marsikdo nima dovolj izkušenj za opravljanje svojega dela. Dobro računovodstvo je eden izmed ključev za vaš poslovni uspeh. Računovodja je oseba, ki ji morate zaupati saj ima v pogled vaše poslovno stanje, prav tako pa ima dostop do vseh izpisov, kot tudi do plačilnih list. Računovodstvo v podjetju mora biti deljeno na področja dela davkov, obračuna plač, uvoza in izvoza, ter izplačil. Preverite kako imate porazdeljeno delo računovodje v vašem podjetju. Tudi računovodstvo mora biti pod vašo kontrolo za dober poslovni rezultat.
Računovodstvo mora konstantno spremljati spremembe na svojem področju dela, saj le tako lahko sledi novim zakonodajam, ki se pojavljajo. Računovodstvo naj bo dobro organizirano ter kontrolirano s strani vodstva.

Kvalitetne računovodske storitve

V kolikor želite da so vaše računovodske storitve kvalitetno vodene izberite dobrega in izkušenega računovodjo. Računovodske storitve se danes spreminjajo tudi z pomočjo računalniške tehnologije. Računovodske storitve so lažje in hitrejše če si pomagate z računovodskimi programi, ki so vam na voljo na tržišču. V kolikor imate v lasti majhno podjetje lahko določene računovodske storitve opravite tudi sami in tako prihranite pri plačilu zunanjega računovodje. Računovodstva pri malih podjetnikih in obrtnikih so največkrat zunanja, kar pomeni da računovodja pogodbeno opravlja računovodske storitve po navodilih naročnika, v tem primeru samostojnega podjetnika ali obrtnika.
Računovodstvo mora svoje računovodske storitve opravljati na podlagi veljavnega zakona ter javnih določil, podjetnik pa mora v skladu z temi določili tudi poslovati. Največkrat je računovodju naloženo naj obračuna manjše davke, prikaže manjši dobiček… Vse skupaj vodi v izredni davčni pregled, ki ga opravi Davčna uprava republike Slovenije, ki pa od najdenih nepravilnostih izreče kazen tako računovodji kot tudi podjetniku.
Kvalitetne računovodske storitve

 

Računovodski servis ali računovodja

Za računovodski servis se torej odločajo, vsi tisti, ki v svoje podjetju ne potrebujejo računovodja, ki je stalno prisoten v podjetju. Računovodski servis vas razbremeni bojazni, da bi karkoli pozabili. Računovodski servis je dolžan poskrbeti za:

  • Obračune plače, regresov, pogodb, potnih stroškov in malice,
  • Letni izkaz bilance,
  • Mesečni obračun DDV-ja
  • Informiranje o novostih,
  • Izdane in prejete fakture…
Računovodski servis ali računovodja

Danes nekateri računovodski servisi ponujajo tudi računovodja, ki vas direktno obišče v vašem podjetju, kar pomeni, da lahko hitreje najdete določene fakture in se izognete marsikateri poti do računovodskega servisa.
Računovodski servisi prevzemajo največkrat vodenje financ in računovodstva v naslednjih družbah:

  • D.o.o., d.n.o., in k.d.,
  • Sp,
  • Društva in organizacije..

Določeni računovodski servisi vam ponujajo tudi pravno in davčno svetovanje, ki pa je posebej pomembno za novo registrirana podjetja. Računovodski servisi razpolagajo torej v virom informacij, ki ga morate čim bolj osvojiti. Pri izbiri računovodskega servisa bodite pozorni tudi na izkušnje drugih. Poiščite dovolj informacij pred podpisom pogodbe, saj bo vaš računovodja oseba na katerega se morate še posebej zanesti.

Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.

Kategorije

Nasveti

K uspešnemu poslovanju pripomore tudi dober računovodski servis. Če se odločate za ustanovitev podjetja je priporočljivo najti računovodski servis že pred registracijo podjetja, saj vam pomagajo pri določanju stanja kazalnikov za prvo leto poslovanja in definiranju letnega prometa.