Alfanatura d.o.o., profesionalci za montažne hiše

Ko se začnete odločati za gradnjo ali nakup nepremičnine, si morate vzeti čas in zadevo dobro premisliti. Tudi v Sloveniji so vedno bolj priljubljene montažne hiše. Pravi profesionalci na tem področju, so v podjetju Alfa natura d.o.o.. Podjetje z veliko skupino profesionalcev na področju gradnje montažnih hiš, zna prisluhniti željam kupcev in z njimi ustvariti popoln dom.  Alfanatura d.o.o.
 Montažna hiša Alfanatura Podjetje, poleg objektov namenjenih bivanju, projektira in izdeluje montažne hiše, ki v osnovi niso namenjeni bivanju. To so predvsem industrijske hale, skladiščni objekti, poslovni objekti, športni objekti, vrtci in pa šole. Montažna gradnja iz lesenih lepljenih plošč daje objektu občutek topline in narave, hkrati pa so leseni materiali energetsko varčni.

Kako potekajo faze gradnje montažne hiše  od začetka pa vse do finalizacije, si lahko pogledate na filmu, ki so ga pripravili.

Kaj so bio hiše?

Montažna gradnja hiš je povzročila, različne metode izgradnje hiš in materiale, ki se pri gradnji uporabljajo. Eno metodo gradnje hiše predstavljajo tudi bio hiše. Pri postopku gradnje tovrstne bio hiše se uporablja samo naravne materiale in materiale, ki so bili pridelani tako da njihova pridelava ni pustila nobenega škodljivega vpliva na okolje.

Bio hiše

Bio hiše so v večji meri zgrajene iz lesa, kamna in drugih naravnih materialov. Kot fasadno izolacijo se uporablja lesno vlaknene fasadne plošče, ki so izdelane iz vlaken lesa. Take plošče imajo dobro toplotno izolativnost, kar bio hiše naredi izredno nizko toplotno izgubne in prinaša prihranek na ogrevanju. Fazni zamik lesene vlaknene plošče je okrog 12 ur, kar pomeni da bo zunanja temperatura brez kakršnegakoli ogrevanja v prostoru nastopila šele čez dvanajst ur. To nam ne pomeni nič, v kolikor tega podatka ne primerjamo z drugimi izolacijskimi, materiali za fasade kot je kamena volna, katere fazni zamik je zgolj 4-6 ur. Tako vidimo da so lesene vlaknene plošče še enkrat bolj izolativne, kot klasične izolacijske plošče iz mineralne volne. To pomeni da bio hiše ki so izolirane z lesenimi vlaknenimi ploščami, izgubljajo za polovico manj toplotne energije skozi ovoj hiše, kar predstavlja bistven prihranek pri ogrevanju objekta. Tudi za poletne mesece predstavlja to veliko prednost, saj se tako hiša ne bo tako hitro segrevala in bo v prostorih vladala nižja temperatura od zunanje in s tem prijeten hlad. Bio hiše predstavljajo vrhunec moderne gradnje in uporabe materialov.

Cenik montažnih hiš

Cenik montažnih hišNekoč je veljalo, da so zidane hiše tiste prave in so bile hiše narejene z lesa zgolj tiste hiše, katere so imeli revnejši, saj si zidanih niso mogli privoščiti. Sedaj temu ni več tako! Montažne hiše so čisto tako kvalitetne, če ne ponekod še bolj kot zidane! Poleg tega imajo montažne hiše velike prednosti pred zidanimi. Ena izmed teh prednosti je na primer to, da se montažne hiše lahko zgradi v izjemno kratkem času za razliko od zidanih hiš, kjer lahko gradnja traja kar obilo časa. Poleg tega je montažna hiša tudi dosti bolj odporna na razno razne morebitne naravne pojave. Med drugim je predvsem odporna na potresne sunke. Potresni sunki znajo do dobra pretresti zidano hišo in s tem uničiti marsikaj saj se zidaki lahko začnejo krušiti. Lesene, se pravi montažne hiše pa se zgolj malo pretresejo tako, da bi lahko rekli da po potresnih sunkih zgolj poravnamo sliko v dnevni sobi, katero je zaradi tresljajev premaknilo, to pa je tudi vse. Montažne hiše so tudi dobro zaščitene proti razno raznimi drugimi zadevami. Če mislite da je les kaj man odporen od betona se motite, saj so montažne hiše dan danes premazane in opremljene z najrazličnejšimi premazi in drugimi zadevami, katere hišo tako zaščitijo, da jo tako rekoč nič ne more presenetiti. Ena izmed dobrih lastnosti montažnih hiš pa je tudi ta, da je montažne hiše cenik lahko v večini bistveno manjši kot na primer cenik za navadno, zidano hišo. Zidaki in druga oprema, katero rabimo za izgradnjo zidane hiše je lahko zelo draga, med tem, ko je montažne hiše cenik bistveno manjši že samo zaradi materiala. Seveda je montažne hiše cenik lahko različen glede na kvaliteto oziroma vrsto samega lesa. Poleg tega moramo pri montažne hiše cenik upoštevati tudi to, da so cene odvisne od tega koliko ta les kasneje tudi zaščitimo. Montažne hiše cenik se lahko tako spreminjajo  če les zaščitimo z veliko premazi in s tem poskrbimo za odlično obstojnost in zaščito pred vsem, kar bi znalo naši montažni hiši škodovati moramo seveda odšteti malo več denarja, a tega kasneje zagotovo ne bomo obžalovali! Montažne hiše niso več to, kar so bile. Sedaj so montažne hiše na enakem nivoju kot zidane, imajo vse sodobne standarde in so na splošno odlična za bivanje saj vam dajejo pridih narave in s tem poskrbijo za še večji občutek domačnosti in lagodja, tako, da je vaše zadovoljstvo s tem več kot zagotovljeno!

Načrti hiš

Načrti hiš Preden se lotimo same gradnje hiše moramo seveda vse natančno oblikovati in narediti načrte, po katerih se bodo lahko delavci ravnali tako, da bomo dobili točno tako hišo, domovanje kakršno si želimo. Tako zidana kot montažna hiša potrebujejo skice dizajna. Prav tako obe tako zidane hiše, kot seveda tudi montažne hiše potrebujejo profesionalen načrt gradnje, katerega mora narediti arhitekt in po katerem se kasneje ravnajo gradbeniki. Kot že omenjeno načrte za gradnjo hiše izdelujejo arhitekti.  Arhitekte lahko najamete sami, lahko pa jih najame samo gradbeno podjetje, pri katerih na primer gradite hišo, domovanje. Načrti hiš se zrišejo dokaj kmalu, tako da naj vas ne skrbi, da bi to kako upočasnilo vašo gradnjo. Prav tako se lahko načrti hiš prek gradnje spreminjajo, če bi se mogoče v zadnjem hipu premislili in želeli kaj zgraditi, drugače. Načrti hiš niso skice, ki kažejo kako bo hiša zgledala, načrti hiš so profesionalni prikazi in navodila za gradnjo, tako da jih prepustimo arhitektom, ki vedo kako s to stvarjo.

Napotki pred nakupom montažne hiše

Za nakup hiše se ne odločimo kar vsak dan, saj investicija vanjo ni ravno najbolj poceni, zato moramo preden se spustimo v tak nakup o njem dobro razmisliti in se prepričati, tako, da bomo z nakupom kasneje lahko zares zadovoljni. Pri nakupu montažne hiše ni potrebno čisto nič več pozornosti kot pri nakupu zidane hiše. Dan danes so montažne hiše visoko kvalitetne in se lahko kosajo oziroma kdaj celo prekosajo tudi zidane hiše. Najbolj pomembna stvar pri nakupu tako zidane kot montažne hiše pa je to, da gledamo na to, da nam je hiša res všeč, da bomo res z užitkom bivali v njej. Ljudje smo vizualni tipi in stvari okoli nas lahko zelo vplivajo na naše razpoloženje, zaradi tega moramo gledati na to, da bomo s hišo kar se da zadovoljni in da se je ne bomo nikoli naveličali. Nakup hiše ni kar en nakup, saj je hiša v kateri živimo naš dom, v katerem se moramo počutiti varno in domače, zato poskrbite, da izberete pravo hišo za vas. Napotki pred nakupom montažne hiše
Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.

Ali ste vedeli?

Montažna hiša v primerjavi z klasično zidano stanovanjsko hišo veliko bolje izkoristi prostor. Montažne hiše ob enakih zunanjih dimenzijah, zaradi tanjših sten, pomenijo do 10% več stanovanjske površine v primerjavi z zidanimi hišami.