Ugodna in kvalitetna lesena okna

Lesena oknaLesena okna napolnijo dom z občutkom topline in počutimo se bolj domače. Če se zanimate za nakup lesenih oken kliknite na sliko in odprla se vam bo spletna stran podjetja Štajerles trade, ki ima za vas ugodno ponudbo kvalitetnih lesenih oken za vaš dom. Naj vas ne skrbi ali ima lesena okna v dimenziji vaši prejšnjih oken, saj imajo okna v vseh dimenzijah. Toda podjetje Štajerles trade ni samo podjetje, ki proizvaja lesena okna, ampak je podjetje ki proizvaja še PVC okna, vhodna vrata iz lesa in PVC-ja in izdelujejo tudi parket za vaš dom, torej Štajerles trade je podjetje, ki se ukvarja skoraj z vsemi lesnimi izdelki. Kliknite na sliko in si oglejte ponudbo podjetja Štajerles trade, ki vam prodaja zelo ugodne Lesena okna, če pa želite še kaj več o podjetju Štajerles pa kliknite na sliko in odprla se vam bo spletna stran podjetja Štajerles trade.

Najcenejša lesena okna

Štajerles trade d.o.o.Če kliknete na sliko se vam bo odprla spletna stran podjetja Štajerles trade d.o.o., ki vam ponuja zelo ugodna lesena okna, ki so iz zunanje strani oblečeni v ALU. Njihova okna so dodatno izolirana in zato nudijo boljšo izolacijo kot pa navadna lesena ali PVC okna, njihovo ponudbo si lahko ogledate na njihovi strani, na katero pridete z preprostim klikom na sliko. Da so okna bolj zavarovana so pa z zunanje strani oblečena v aluminij, ki jih ščiti pred zunanjimi vremenskimi vplivi, ščiti jih a tudi pred škodljivci, ki iz zunanje strani ne morejo napasti ta lesena okna saj so oblečena v aluminij. Okna so dodatno izolirana, zato da našemu domu nudijo največjo izolacijo kar se da, saj je že les kot osnoven material dober izolator. Torej če se odločate za nakup oken, ki naj izgledajo iz znotraj lesena okna iz zunaj pa naj bodo aluminjasta in moderna, ima Štajerles trade d.o.o. najugodnejšo ponudbo za vas.

Lesena okna: prednosti in slabosti

Lesena okna so v preteklosti bila najpogosteje uporabljena. Nato pa so jih zamenjala PVC okna, vendar le za kratek čas. Danes se lesena okna spet vse pogosteje uporabljajo. Razlog za to predstavljajo tudi različne kombinacije materialov za okenske okvirje, ki življenjsko dobo okna podaljšajo. Kljub temu pa imajo lesena okna poleg številnih prednosti tudi še nekaj slabosti, katerih zaenkrat pri tej tehnologiji, človek še ne zna odpraviti.

Lesena okna

Prva prednost lesenih oken je zagotovo ekološka, saj je proizvodnja lesenih oken veliko bolj okolju prijazna, kot je proizvodnja plastičnih ali PVC oken. Poleg same proizvodnje, lahko lesena okna po odsluženi življenjski dobi koristno porabimo, kot kurilni energent in z njimi kurimo.

Les kot glavni material za izdelavo okenskih okvirjev, je človeku prijazen material, ki s svojo toplino in majhno toplotno prevodnostjo, bogati človekov dom in v prostor prinese prijetno bivalno klimo. Je zelo lepega videza, ki popestri vaš dom.

Kratko življenjsko dobo starih lesenih oken gre pripisati staromodni obdelavi in zastareli tehnologiji. Današnja tehnologija, ki se uporablja pri lesenih oknih in kvalitetnejši zaščitni premazi, pa omogočajo daljšo življenjsko dobo oken in njihovo minimalno vzdrževanje. Prednost lesenega okna je tudi višja odpornost na nizke temperature v primerjavi z PVC okni.

Kljub vsem prednostim ki jih imajo lesena okna, pa še vedno ostaja vsaj ena slabost, ki jo do sedaj tehnologija še ni uspela odpraviti in to je barvanje. Vsa lesena okna je potrebno dodatno barvati, da jih zaščitimo pred škodljivci in zobom časa. Morda pa bodo proizvajalci v prihodnosti tudi to mano.

Lesena okna po meri

Lesena okna po meriOkna so zadeve, ki ne samo, da v naše domovanje privabljajo svetlobo in s tem naše prostore, naše domovanje naredijo bolj prijetno in odprto, ampak tudi omogočajo prezračevanje tako, da je naše domovanje lahko vedno polno svežega zraka. Okna so tista, ki nam omogočajo, da lahko mirno sedimo na kavču, ter opazujemo naše otroke, med tem, ko se tej zunaj igrajo, omogočajo nam svetlobo, katera je za počutje skoraj da vsakega človeka zelo pomembna, saj slednja daje občutek odprtosti, prijetnosti in nam s tem boljša razpoloženje. Prav tako so okna zadeva, za katere smo lahko zelo hvaležni poleti, ko so temperature čez dan zelo visoke, tako, da se naše domovanje lahko segreje na take temperature, da je bivanje zelo neprijetno. Okna nam tako omogočajo, da lahko vsaj na noč prostore prezračimo in s hladnejšim večernim zrakom poskrbimo, da se slednji vsaj malo ohladijo, tako, da lahko mi kar se da normalno spimo. Tako kot seveda pri vseh drugih zadevah tudi pri oknih poznamo več različnih vrst slednjih. Okna se namreč bolj kot ne delijo po vrsti materiala, s katerega so grajeni, tako lahko ta razdelimo na lesena okna, PVC okna, aluminijasta okna in še marsikakšne kakšne druge vrste. Ena izmed najpopularnejših in najbolj uporabnih oken od naštetih pa so prav gotovo lesena okna. Les je zelo prijazen in hvaležen material nad katerim ne bomo nikoli razočarani, saj nam daje unikaten izgled in oddaja neko naravno energijo, kar nam daje občutek še večje domačnosti in prijaznosti prostora. Seveda je za karseda dobro ohranjenost lesenih oken za njih na vsake toliko časa potrebno tudi malo poskrbeti. Bolj kot ne so vsa okna direktno izpostavljena soncu, ki tako nanje pritiska in s tem sčasoma tudi uničuje material. Lesena okna so sicer premazana z raznimi laki in premazi, ki poskrbijo za izvrstno zaščito, tako, da se slednja bolj težko kakorkoli uničijo, še vedno pa lahko naša okna začnejo čez čas dajati leta. Vsaka stvar se enkrat postara in seveda tudi okna niso izjema, lahko pa to, tako imenovano staranje z določeno oskrbo malenkost upočasnimo. Lesena okna lahko na vsake toliko časa, na kakšno leto, mogoče dve pobrusimo, lepo očistimo, ter na novo nanesemo zaščitni lak, ter po želji še kakšno drugo barvo, na katero bi želeli prebarvati naša lesena okna. Mogoče boste s tem opravilom porabili res kar nekaj časa a verjemite, da se bo čez čas tovrstno delo več kot obrestovalo, saj bodo vaša okna sijala in izgledala kot da bi bila nova tudi po večih letih.

Lesena okna cenik

Lesena okna cenik Ceniki se lahko zelo razlikujejo že, če gledamo samo cene pri različnih ponudnikih. Nekateri ponudniki namreč za neke, določene izdelke zahtevajo več, nekateri lahko celo bistveno več, zato je pomembno, da pred nakupom kakšnih večjih zadev, kot so na primer okna za cene povprašamo pri čim več različnih ponudnikih oziroma prodajalcih in si tako zagotovimo najboljšo možno ponudbo s katero bomo zadovoljni. Tako je bolj kot ne od ponudnikov odvisen tudi lesena okna cenik. Lesena okna cenik se lahko spreminja tudi glede na to kakšne vrste je sam les, s katerega so grajena naša okna. Prav tako je lesena okna cenik odvisen tudi od tega, kakšni materiali so poleg lesa dodani zraven, ter seveda tudi od same velikosti teh oken. Še enkrat lahko poudarimo, da je pred nakupom kakšnih takih, večjih izdelkov kot so okna za cenami pogledati pri več različnih ponudnikih, tako, da najdete najboljšo in seveda najugodnejšo ponudbo.

Subvencija za okna

Glede na razmere, ki se dogajajo po svetu bi lahko rekli, da zgleda tako, kot da krize, ki razhaja ne bo nikoli konec. Povsod se zapirajo razna podjetja, denarja primanjkuje na vsakem vogalu, ljudje ostajajo brez služb, nekateri pa na žalost komaj preživijo teden. V teh časih se je tako težko spustiti v kakšno večjo zadevo, kot je na primer menjava oken. Sicer lahko najdemo tudi ugodne ponudnike, ki nam nudijo menjavo oziroma zamenjavo oken vendar še vedno ta pride kar veliko denarja. Stvar nam lahko bistveno olajša zadeva, kateri pravimo subvencija za okna. Subvencija za okna ponuja Evropski sklad, dobijo pa ga lahko tako rekoč prav si, ki se odločijo za menjavo svojih starih oken. Edina zadeva, katero moramo upoštevati, ko zaprosimo za subvencijo za okna je ta, da naša stara okna zamenjamo za nova, lesena. Prijavo je po navadi na sklad potrebno poslati kakšne tri mesece prej, saj traja približno toliko časa, da to odobrijo ter vam tako omogočijo dvajset odstotni popust na vaša nova, lesena okna. Subvencija za okna
Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.

Nasveti

Lesena okna, je potrebno negovati, da le ta dosežejo dolgo življenjsko dobo. Sama nega okenskega okvirja je sestavljena iz dveh korakov. Prvi je čiščenje površine, za katerega je značilno, da okna operemo z veliko vode in le blagim čistilnim sredstvom.Nikakor ne uporabljamo gob za ribanje in drugih ostrih sredstev.
 
Ko smo okenske okvirje očistili pa moramo nanje nanesti posebno negovalno mleko. To mleko krepi lazurni film in omogoča da je okno dobro zaščiteno pred vremenskimi pojavi, poleg tega pa ustvari lepo, gladko in sijočo površino lesa.