Varilna maska

Varilna maska

Pri varjenju je zelo pomembna varilna zaščitniška oprema, v njo spada varilna maska, varilna obleka in varilne rokavice. Ugodne in kvalitetne varilne maske imajo na strani, ki se vam odpre s klikom na sliko, kjer lahko najdete še ostalo opremo trgovine proficenter, ki ima veliko ponudbo kvalitetnega orodja in kvalitetne zaščitne opreme.

Varilna maska je pri varjenju zelo pomembna saj skozi njo gledamo kaj varimo in tako nas varuje pred letečimi delci in pred ultravijoličnimi žarki zaradi katerih si lahko pokvarimo oči. Zelo pomembno je da ko kupujete zaščitno masko da pogledate kolikšno zaščito vam nudi, in če je ta zaščita dovolj velika.

Seveda je potrebno, da se odločimo za kakšen namen jo bomo uporabili. Vendar se pri varilnih maskah zagotovo ne varčuje, saj tukaj gre za naše zdravje. Zagotovo cenejše maske niso primerne za varjenje saj kljub temu da masko imamo, si lahko poškodujemo oči. Dobro je da enkrat damo malo več denarja in imamo potem nekaj časa mir.

Varilna maska je obvezna oprema pri varjenju, saj obvaruje naše oči pred sevanjem, ki se pri varjenju proizvaja, varuje nas pa tudi pred letečimi delci, ki letijo proti nam in so zelo vroči. Ima jo vsak domači kot tudi profesionalni uporabnik. V primeru da varilne maske ne uporabljamo in vseeno varimo nas bodo naslednji dan bolele oči zato, ker so bile izpostavljene prevelikemu sevanju, toda lahko pa tudi oslepimo.

Kvalitetna varilna oprema

Senzorska varilna maska

Kvalitetna varilna oprema lahko močno zmanjša tveganje različnih poškodb ali pa celo smrt, saj je varjenje lahko nevarno in nezdravo brez ustreznih varnostnih ukrepov.

 Veliko skupnih postopkov varjenja vključuje odprt električni lok ali plamen in možnost tveganja zaradi vročine in isker je velika. Zato kvalitetna varilna oprema vam pomaga, da se izognete le-tem nevarnostim. Tako lahko pride tudi do poškodb oči, saj ultravijolična svetloba povzroči vnetje roženice in jih posledično tudi spali. Kvalitetna varilna oprema, kot je maska, je primerna za izpostavljenost takim stvarem. Ima samodejno potemnitev, ki vam omogoča maksimalno zaščito pri delu, zaradi plastične folije narejene iz polivinil klorida.

Varilci so pa tudi pogosto izpostavljeni nevarnim plinom in trdnim delcem. Kvalitetna varilna oprema vam tako lahko pomaga tudi tukaj, saj vas obvaruje pred vdihavanjem nevarnih snovi. Poglejte si veliko ponudbo in tako zavarujte sebe pred vročino, iskrami in drugimi nevarnimi snovmi, ki bi vam lahko škodovale.

Varilna maska

Avtomatska varilna maskaVarilna maska je pokrivalo za glavo, ko se lotimo varjenja, da si lahko zaščitimo oči, obraz in vrat v primeru kakšnih opeklin, ki jih lahko dobimo od isker, infrardeče svetlobe, toplote in podobno. Najpogosteje se ta varilna oprema uporablja pri obločnih varjenjih, kjer lahko preprečijo tudi opekline mrežnice, zaradi katere lahko oslepimo. Do tega bi prišlo, če bi bili preveč izpostavljeni ultravijolični in infrardeči svetlobi, ki jih oddaja obločno varjenje.

Varilna oprema pri podjetju Metal Mikulić je prava za vas. Širok specter izbire vas bo prepričal, da je varilna maska tisto, kar potrebujete. Veliko vidno polje kvalitetne profesionalne maske vam omogoča tudi maksimalno ali pa minimalno zaščito. Na izbiro je nekaj avtomatskih mask, ki vam same uravnavajo potrebno zaščito za oči. Tako boste še vedno lahko videli in delali normalno, medtem ko bodo vaše oči zaščitene maksimalno. Varilna maska je zelo potrebna, saj se hitro lahko zgodi kaj neprijetnega. Ponujajo pa tudi nekatere maske, ki se napajajo preko sončnih celic, tako da vam prišparajo še na energiji.

Ugodna ponudba
V kolikor išcete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.

Kategorije