Vetrne elektrarne

Vetrne elektrarne Poleg sončnih elektrarn, ki so sedaj še bolj kot ne v zagonu, poznamo tudi druge vrste elektrarn, ki delujejo na različne vire. Ena izmed popularnih vrst elektrarn so zagotovo tudi vetrne elektrarne. Vetrne elektrarn, prav tako kot sončne elektrarne, delujejo povsem na naraven način, saj z uporabo vetra tako rekoč ne škodimo nikomur. Prav tako kot sonce, katero je potrebno za delovanje sončne elektrarne je namreč tudi veder zadeva, katero bomo imeli na svetu tako rekoč za vedno. Vetrne elektrarne sicer ne morejo delovati čisto povsod. Po navadi oziroma vedno se jih postavi na kar se da vetrne kraje, saj le tako pridejo do polnega pomena in lahko proizvajajo kar se da veliko energije. V nekaterih zelo ravnih in vetrnih pokrajinah tako vetrne elektrarne oskrbujejo veliko količino najrazličnejših poslopij, s čimer lahko potrdimo, da je elektrika pridobljena s pomočjo tovrstnih elektrarn enako kvalitetna kot električna energija s katerih koli drugih vrst elektrarn.
Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.
Ali ste vedeli?

Ko postavljamo sončno elektrarno sta zelo pomembna naklon in orientacija foto-napetostnih modulov. Z namestitvijo in uporabo enoosnega sledenja foto-napetostnih modulov za soncem povečamo izkoristek sončne energije za do 25 %. Če pa soncu sledimo tako vodoravno kot tudi horizontalno pa je izkoristek sončne energije tudi za do 35 % večji.