Uporabnost sončne elektrarne

Sončne elektrarneSonce nam daje veliko, daje nam svetlobo, da lahko podnevi vidimo, prav tako pa nam daje tudi toploto. Sonce je tudi zadeva, katera naj bi bila večna, zadeva ki oddaja ogromno energije. Te energije pa ljudje ne uporabljamo v tolikšnih količinah, kot bi morali. Seveda smo že vsi slišali za uporabo sončnih celic in v današnjem svetu so te čedalje bolj pogoste, vidimo lahko namreč razno razne naprave, katere že delujejo na njihov princip, nekateri ljudje pa so na svoje streha ali kam drugam celo že namestili sončne kolektorje. Sončni kolektorji nam pomagajo zbirati sončno energijo, katero lahko za tem uporabimo predvsem kot električno energijo, s katero lahko osvetljujemo domovanje ponoči in dajemo elektriko vsem elektronskim pripomočkom katere potrebujemo. Sončne elektrarne sicer vsaj v Sloveniji za enkrat niso kaj preveč razširjene. Prav tako so po svetu bolj kot ne razširjene samo manjše sončne elektrarne, ki z električno energijo oskrbujejo kakšne vasi, manjša mesta. Nekateri bi mogoče tako mislili, da sončne elektrarne ne morejo zbrati dovolj energije, da bi delovale tako kot navadne elektrarne, ki nas oskrbujejo z elektriko vendar temu ni tako! Sončne elektrarne nas lahko prav tako dobro oskrbujejo z elektriko in to s pomočjo sonca, se pravi na kar se da naraven način.

Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.
Ali ste vedeli?

Ko postavljamo sončno elektrarno sta zelo pomembna naklon in orientacija foto-napetostnih modulov. Z namestitvijo in uporabo enoosnega sledenja foto-napetostnih modulov za soncem povečamo izkoristek sončne energije za do 25 %. Če pa soncu sledimo tako vodoravno kot tudi horizontalno pa je izkoristek sončne energije tudi za do 35 % večji.