Ogrevanje s pomočjo elektrike

Ali tako imenovano električno ogrevanje postaja vedno bolj popularno? Mnogo ljudi je še do nedavnega imelo proti električnem ogrevanju veliko predsodkov, češ, da je elektrika draga in podobno. Dejstvo je, da so prvotni radiatorji bili zelo potratni in je tak način ogrevanja res bil zelo drag, vendar so proizvajalci z razvojem tehnologije dosegli tudi zelo visoko varčnost naprav, ki ogrevajo prostore s pomočjo elektrike.

Na elektriko se lahko ogrevate s pomočjo različnih grelnih elementov. Najbolj pogosti so varčni električni radiatorji ter IR paneli. IR paneli so precej nepoznani, vendar so izredno varčni, ogrevanje hiše na tak način pa je izredno udobno in hitro. Tako električne radiatorje kot IR panele lahko upravljate z gumbom ali daljinci, ogrevate pa lahko vse prostore ali pa le en prostor. Vgrajeni termostati skrbijo za avtomatski vklop ter izklop naprave ob določenih temperaturah. Pod električno ogrevanje pa spada tudi električni grelec. To je poseben grelec, ki se namesti na radiator, tako lahko na primer ogrevamo samo kopalniške ali katere druge prostore ne glede na to ali imamo po hiši speljan centralni sistem ogrevanja. Električni grelec poskrbi za neodvisno gretje posameznega radiatorja to pa pride prav predvsem v prehodnih obdobjih kot je na primer pomlad ali pa jesen.

Ogrevanje s pomočjo elektriike

Še en tip električnega ogrevanja pa je ogrevanje z grelnimi kabli. Grelni kabli so izvrstni za več stvari, uporabljajo pa se predvsem za odtajevanje žlebov. Velikokrat se zgodi, da nam zmrznejo žlebovi, to pa lahko enostavno odpravimo z namestitvijo grelnih kablov skozi žlebove.

Način ogrevanja prostorov z elektriko so tudi klimatske naprave, vendar te niso precej pogoste saj niso tako ekonomične. Bolj podrobno pa se bomo posameznim ogrevalnim sistemom na elektriko posvetili v katerem drugem članku.

Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.
Ali ste vedeli?

Ko postavljamo sončno elektrarno sta zelo pomembna naklon in orientacija foto-napetostnih modulov. Z namestitvijo in uporabo enoosnega sledenja foto-napetostnih modulov za soncem povečamo izkoristek sončne energije za do 25 %. Če pa soncu sledimo tako vodoravno kot tudi horizontalno pa je izkoristek sončne energije tudi za do 35 % večji.