Sončne celice

Sončne celice Če želimo, da se naše domovanje preskrbuje z elektriko s pomočjo sonca potrebujemo manjše sončne elektrarne ki potrebujejo sončne kolektorje, kateri so grajene s tako imenovanih sončnih celic. Sončne celice so posebej grajene zadeve, ki nekako pritegnejo sončne žarke in zbirajo njihovo energijo. Sončna energija je namreč en izmed najmanj izkoriščenih vrst energije na svetu, čeprav bi lahko s njeno pomočjo z elektriko oskrbovali veliko različnih domovanj. Če se za trenutek usmerimo drugam od rabe sončne elektrarne  doma pa lahko poudarimo to, da je na svetu čedalje več stvari, ki delujejo na princip sončnih celic. V trgovinah lahko namreč najdemo že ogromno najrazličnejših zadev, ki delujejo na sončne celice. Te zadeve so lahko zelo različne, poznamo namreč tako razno razne vrste luči, ki se napajajo s soncem podnevi in svetijo ponoči, ter razno drugo elektroniko, ki deluje tako rekoč na enak princip. Ker je sonce ena izmed stvari, ki nam naj nebi nikoli pošla bi bilo dobro, da bi se čim več ljudi odločilo za uporabo sončnih celic. Morda sončne celice na začetku res niso najbolj poceni, saj je za gradnjo slednih potreben kar velik kapital, vendar verjemite, da se bo ta v parih letih več kot izplačal saj so cene naftnih derivatov in kuril v teh časih postale mnogo preveč visoke.
Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.
Ali ste vedeli?

Ko postavljamo sončno elektrarno sta zelo pomembna naklon in orientacija foto-napetostnih modulov. Z namestitvijo in uporabo enoosnega sledenja foto-napetostnih modulov za soncem povečamo izkoristek sončne energije za do 25 %. Če pa soncu sledimo tako vodoravno kot tudi horizontalno pa je izkoristek sončne energije tudi za do 35 % večji.