Kako izbrati prave letne gume?

Po zimskem obdobju so vozniki kar se da veseli, ker ceste po katerih vozijo niso več zaledenele in mokre, ker jim ni več potrebno zjutraj kidati snega, da lahko iz garaže odpeljejo svojega jeklenega konjička in ni jim več potrebno zmrzovati pri čiščenju snega s stekel. Vendar jih ob tem prehodu, s zime na bolj topel, poletni čas čaka še eno pomembno opravilo. Namreč tako, kot je bilo treba za zimski čas zamenjati stare gume z zimskimi, tako, da je bil oprijem boljši in primernejši za poledenele ceste je ta čas potrebno zimske gume zamenjati in na naše jeklene konjičke ponovno namestiti letne gume. Letne gume so grajene predvsem tako, da zmanjšajo trenja na suhi cesti oziroma na asfaltu in se prilagodijo le temu, ki se zna v poletnih visokih temperaturah segreti na zelo visoke temperature kar bi znalo poškodovati gume. Seveda poznamo ogromno različnih vrst gum, razno raznih različnih proizvajalcev po raznih različnih cenah. Vendar seveda niso vse gume enako dobre, enako kvalitetne. Ko se odločamo o izbiri letnih gum za našega jeklenega konjička moramo biti seveda prvo pozorni na to, da izberemo pravi profil tako, da se bo guma sploh lahko pravilno namestila na naš avtomobil. Druga najpomembnejša zadeva pri izbiri pravih letnih gum pa je sama kvaliteta in zanesljivost le teh. Gume so zelo pomemben dejavnik pri našem jeklenem konjičku. One so tiste, ki dejansko nosijo celoten avtomobil, kar pomeni, da lahko ob kakršni koli nepravilnosti gum avtomobil izgubi nadzor oziroma se nadzor že kako spremeni. Ravno zaradi tega je kvaliteta naših gum zelo pomembna. Ko izbiramo letne gume lahko prav tako kot pri zimskih izbiramo med številnimi različnimi vrstami gum, katere nudijo različne vrste proizvajalcev. Kako kvalitetne so te gume in če je nakup slednjih res pameten lahko zvemo na internetu ali pri samih ponudniki, najbolje pa je da se o izbiri pravih gum za naš avtomobil posvetujemo kar z samim mehanikom oziroma vulkanizerjem, ki je specializiran na tem področju in nam bo zagotovo znal pravilno svetovati. Vaše letne gume lahko prav tako tudi naročite pri samem vulkanizerju, ki vam bo kasneje te, izbrane gume na avtomobil tudi namestil in poskrbel, da bodo pravilno tekle in se usedle. Samo s pravilno montažo in kvaliteto gum boste tako dosegli res dobro vodljivost.  Gume veliko prinesejo tudi k samem udobju vožnje in z bolj kvalitetnim gumam si bomo udobje v vožnji zagotovo zagotovili poleg nje pa seveda varnost, katera mora biti vedno na prvem mestu. Kako izbrati prave letne gume?
Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.
Kategorije
Nasveti

Za optimalen oprijem in minimalno obrabo gume je pomemben ustrezen tlak. Priporočljivo je da tlak v pnevmatiki preverite vsaj enkrat na dva meseca, če pa na cesti preživite veliko časa pa naj bo ta interval še pogostejši. Tlak v gumi preverjamo ko je guma hladna, saj bo le tako izmerjen tlak pravilen.