Lesena okna po meri

Lesena okna po meriOkna so zadeve, ki ne samo, da v naše domovanje privabljajo svetlobo in s tem naše prostore, naše domovanje naredijo bolj prijetno in odprto, ampak tudi omogočajo prezračevanje tako, da je naše domovanje lahko vedno polno svežega zraka. Okna so tista, ki nam omogočajo, da lahko mirno sedimo na kavču, ter opazujemo naše otroke, med tem, ko se tej zunaj igrajo, omogočajo nam svetlobo, katera je za počutje skoraj da vsakega človeka zelo pomembna, saj slednja daje občutek odprtosti, prijetnosti in nam s tem boljša razpoloženje. Prav tako so okna zadeva, za katere smo lahko zelo hvaležni poleti, ko so temperature čez dan zelo visoke, tako, da se naše domovanje lahko segreje na take temperature, da je bivanje zelo neprijetno. Okna nam tako omogočajo, da lahko vsaj na noč prostore prezračimo in s hladnejšim večernim zrakom poskrbimo, da se slednji vsaj malo ohladijo, tako, da lahko mi kar se da normalno spimo. Tako kot seveda pri vseh drugih zadevah tudi pri oknih poznamo več različnih vrst slednjih. Okna se namreč bolj kot ne delijo po vrsti materiala, s katerega so grajeni, tako lahko ta razdelimo na lesena okna, PVC okna, aluminijasta okna in še marsikakšne kakšne druge vrste. Ena izmed najpopularnejših in najbolj uporabnih oken od naštetih pa so prav gotovo lesena okna. Les je zelo prijazen in hvaležen material nad katerim ne bomo nikoli razočarani, saj nam daje unikaten izgled in oddaja neko naravno energijo, kar nam daje občutek še večje domačnosti in prijaznosti prostora. Seveda je za karseda dobro ohranjenost lesenih oken za njih na vsake toliko časa potrebno tudi malo poskrbeti. Bolj kot ne so vsa okna direktno izpostavljena soncu, ki tako nanje pritiska in s tem sčasoma tudi uničuje material. Lesena okna so sicer premazana z raznimi laki in premazi, ki poskrbijo za izvrstno zaščito, tako, da se slednja bolj težko kakorkoli uničijo, še vedno pa lahko naša okna začnejo čez čas dajati leta. Vsaka stvar se enkrat postara in seveda tudi okna niso izjema, lahko pa to, tako imenovano staranje z določeno oskrbo malenkost upočasnimo. Lesena okna lahko na vsake toliko časa, na kakšno leto, mogoče dve pobrusimo, lepo očistimo, ter na novo nanesemo zaščitni lak, ter po želji še kakšno drugo barvo, na katero bi želeli prebarvati naša lesena okna. Mogoče boste s tem opravilom porabili res kar nekaj časa a verjemite, da se bo čez čas tovrstno delo več kot obrestovalo, saj bodo vaša okna sijala in izgledala kot da bi bila nova tudi po večih letih.

Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.
Nasveti

Lesena okna, je potrebno negovati, da le ta dosežejo dolgo življenjsko dobo. Sama nega okenskega okvirja je sestavljena iz dveh korakov. Prvi je čiščenje površine, za katerega je značilno, da okna operemo z veliko vode in le blagim čistilnim sredstvom.Nikakor ne uporabljamo gob za ribanje in drugih ostrih sredstev.
 
Ko smo okenske okvirje očistili pa moramo nanje nanesti posebno negovalno mleko. To mleko krepi lazurni film in omogoča da je okno dobro zaščiteno pred vremenskimi pojavi, poleg tega pa ustvari lepo, gladko in sijočo površino lesa.