Kvalitetne klimatske naprave

Klimatske napravePoletja so čedalje bolj vroča in stopinje se celo v naši ljubi Sloveniji gibljejo tam okoli visokih trideset do štirideset stopinj, kar je tako rekoče nevzdržno. Pri takih temperaturah je vse kar iščemo samo hladen kraj, v katerega se lahko zatečemo in prebivamo te neznosno vroče tople dni. Ker pa so temperature zares visoke je tudi v notranjosti hiš kar zelo vroče. Edine stvari, ki nam lahko v tem primeru pomagajo so hladilne naprave. Hladilne naprave so različne naprave, ki nam pomagajo hladiti prostore, oziroma pomagajo hladiti nas same. Hladilne naprave so še posebej potrebne v vročih poletnih nočeh, ker je spati v visokih temperaturah, ko tako rekoč vse teče od nas, nemogoče. Pod hladilne naprave spadajo razni ventilatorji, ki so popularni že zelo dolgo časa, do drugih podobnih vrst zračnega hlajenja, med katerim pa so zagotovo ene izmed najpopularnejših ravno klimatske naprave. Klimatske naprave ali po domače, pogovorno rečeno klime, so priprave, ki nas lahko tako grejejo, kot seveda tudi hladijo. Glavna funkcija, ki jo tako imajo klimatske naprave je tako hlajenje, namreč na njih lahko nastavimo določeno temperaturo, ta pa bo prostor hladila toliko časa, dokler ne bo dosegla te, določene temperature. Nato bo prostor postopoma še naprej hladila in poskrbela, da se bo ta temperatura tudi obdržala, saj dan danes sonce poleti pritiska s tolikšno močjo da bi lahko prostor nazaj na prejšnjo temperaturo segrel zgolj v nekaj sekundah. Poleg hlajenja pa klimatske naprave ali po domače, pogovorno rečeno klime lahko tudi grejejo naše prostore. Klimatske naprave dan danes so namreč grajene tako, da imajo poleg hladilnega sistema vgrajene tudi grelnike, ki omogočajo, da pozimi, ko so prostori hladni slednje tega ogrevajo s toplim zrakom. Zadeva deluje precej na podoben način kot samo hlajenje, le da v tem primeru s klimatske naprave ne prihaja hladen zrak, ampak namesto njega izhaja topel zrak, ki ozračje segreva. Prav tako z daljinskim upravljalnikom, kater je priložen pri vsaki klimi določimo temperaturo, na katero želimo prostor segreti. Prit tem je pomembno, da na klimatski napravi ne obkljukamo hlajenje, namreč označimo gretje in tako pustimo, da naprava naredi svoje. Naprava bo prav tako kot pri hlajenju prostor najprej segrela na določeno temperaturo, nato pa z občasnimi intervali sledjo držala in ohranjala v samem prostoru. Gretje na klimo je zelo popularno že zaradi tega, ker je elektrika ponekod cenejša od samih kurilnih derivatov, kateri so dan danes postali kar precej dragi. Klimatske naprave so odlične zadeve, katere so dan danes cenovno dostopne skoraj vsakemu, zatorej ne razmišljajte preveč in si privoščite svojo klimo, ki vas bo hladila poleti ter poleg tega še grela pozimi!

Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.
Ali ste vedeli?

Za klimatske naprave sta pomembna podatka EER in COP. Prvi pove kolikšen izkoristek ima klima ko ta hladi prostor. Če imamo klimo z močjo 2,8 kW in EER faktorjem 3,2 to pomeni da klima porabi za svoje obratovanje 0,875 kW električne energije.
 
Drugi podatek oziroma COP pa pove kolikšen izkoristek ima klima naprava, ko ta ogreva prostor. Če imamo klimo z močjo 2,8 kW in COP faktorjem 3,2 pomeni da klima za svoje obratovanje porablja 0,875 kW elektrike.