Električni grelci in klimatske naprave so čedalje bolj ugodne naprave.

Klimatske naprave so naprave, ki nam omogočajo udobno bivanje. Ne glede kateri letni čas je, vedno si želimo udobno počutje znotraj našega doma. Med zimo želimo, da nam je prijetno toplo, med tem, ko poleti želimo, da nam je prijetno hladno oziroma sveže.

V primeru, da se med zimo grejete na kurilno olje in le to ne zadošča, je potrebno dodatno gretje. Veliko toplote se lahko po nepotrebnem porazgubi zaradi slabe izolacije. Bodisi imamo slaba okna ali pa nimamo ustrezne fasade. Zato so v takšnih primerih zelo uporabni električni grelci. Cene klimatskih naprav so danes že dostopne, pa vam bodo omogočile, da se poleti ustrezno hladite. Klimatske naprava so obojestranska mašina. Omogoča vam hlajenje in gretje. Kaj se najbolj splača s strani porabe električne energije, pa si je najbolje predhodno preračunati. Včasih se nam morda zdi, da je nakup ustreznega električnega grelca ali klimatske naprave, kar velik finančni zalogaj. Ampak v primeru, da si ustrezno preračunate porabo in oskrbovanje, lahko s kakovostno aparaturo tudi nekaj privarčujete. Skozi čas vam lahko nižja poraba odtehta toliko, da imate že prihranek.

klimatske naprave

Električni grelci so zelo učinkoviti načini zagotavljanja toplote predvsem zato, ker so mobilni. Lahko jih postavite v kateri kolik prostor. Lahko ga postavite na hodnik in od tam se toplota širi še v ostale prostore. Enako je s klimatsko napravo. V kolikor imate mobilno klimatsko napravo, se lahko v poletnih časih z njo tudi hladite na vašem vikendu na morju. S tem si boste zagotovili nižje stroške obratovanja in nakupa.

Precej popularni so tudi solarni sistemi, ki osedlajo moč sonca in vam to energijo lahko pretvorijo v ogrevanje, a kaj več o tem v katerem izmed naslednjih člankov.

Ugodna ponudba
V kolikor iščete ugodne storitve, izdelke ali produkte, izberite kategorijo, ki vas zanima in s tem prihranite. Pripravili smo vam pestro izbiro zanesljivih in najugodnejših ponudnikov.
Ali ste vedeli?

Za klimatske naprave sta pomembna podatka EER in COP. Prvi pove kolikšen izkoristek ima klima ko ta hladi prostor. Če imamo klimo z močjo 2,8 kW in EER faktorjem 3,2 to pomeni da klima porabi za svoje obratovanje 0,875 kW električne energije.
 
Drugi podatek oziroma COP pa pove kolikšen izkoristek ima klima naprava, ko ta ogreva prostor. Če imamo klimo z močjo 2,8 kW in COP faktorjem 3,2 pomeni da klima za svoje obratovanje porablja 0,875 kW elektrike.